Brightlands Campus Greenport Venlo gaat de cannabisplant verder onderzoeken na ervaring analyse

21 maart 2021

Op de website van Brightlands Campus Greenport Venlo staat sinds 19 maart 2021 onderstaande gegevens online, betreffende het testen van cannabis

Patiënten die kampen met chronische pijn of misselijkheid kunnen baat hebben bij medicinale cannabis.

Maar wat zijn de kansen van wiet als medicijn? Is het wel bewezen werkzaam? Bart Kuijpers is directeur van Brightlabs in Venlo. Het lab doet analytisch onderzoek naar de chemische samenstelling van de hennepplant met als doel: een goed werkend en veilig medicijn voor de patiënt.

Cannabis bij Brightlabs. Is dat niet een gekke combinatie?

We zijn een jong laboratorium en zoeken actief naar de gaten in de markt, waar we in kunnen springen. De cannabismarkt is zich sterk aan het ontwikkelen. Veredelaars zijn continu bezig met het verder optimaliseren van de hennepplant om zo een zo goed en constant mogelijk product te produceren. Wij zetten onze kennis en kunde in om de teelt van de wietplant nog verder te optimaliseren.

Wat is jullie rol in de cannabis?

We doen vanuit Brightlabs onder andere het stabiliteitsonderzoek van de geteelde producten: hoe lang blijft de medicinale wiet houdbaar. Hiervoor zetten we accurate klimaat simulatie kamers in, die  een zeer constant klimaat creëren qua temperatuur en luchtvochtigheid. We kijken hierbij naar de cannabis zelf (de gedroogde bloem), maar ook naar de producten die van wiet zijn gemaakt zoals wietolie. Ons state-of-the art laboratorium is optimaal ingericht om dit type onderzoek goed te doen. We hebben inmiddels ook een ruime ervaring met de analyse van cannabis en gerelateerde producten.

Bron

Lees ook