Ministerie Volksgezondheid Spanje wil medicinale cannabis reguleren

06 januari 2023

In Spanje stelt de Minister van Volksgezondheid een medicinale cannabis wet op

In Spanje is het ministerie van Volksgezondheid bezig met het opstellen van de wet die medische cannabis in het land zal reguleren.

De Spaanse regering kondigde aan dat het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (AEMPS) aan de kwestie werkt, nadat een afgevaardigde van de politieke partij Ciudadanos een parlementaire vraag had gesteld.

In Spanje werkt het ministerie van Volksgezondheid aan de wet die medische cannabis in het land zal regelen.

Zoals gemeld door Cáñamo heeft de Spaanse regering aangekondigd dat het Spaanse agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (AEMPS) aan de kwestie werkt, nadat een afgevaardigde van de politieke partij Ciudadanos een parlementaire vraag had gesteld.

Gerelateerde inhoud: “Ik ben er geweest”: Carola Pérez, de vrouw die vecht voor medische cannabis

“De AEMPS werkt aan een routekaart voor de passende regelgeving en de uitvoerbaarheid van deze aanbevelingen, waarbij de kwaliteit van deze producten (extracten of gestandaardiseerde preparaten van cannabis) wordt gewaarborgd, zodat het gebruik ervan bijdraagt tot de gezondheid van patiënten die er behoefte aan hebben en tot de bescherming van de volksgezondheid”, antwoordde de regering, nadat haar was gevraagd naar de vooruitgang op het gebied van regelgeving en de routekaart met betrekking tot het medicinaal gebruik van de plant.

Op die manier wil de AEMPS de termijn halen die is vastgesteld door de subcommissie voor medische cannabis van het Congres van Afgevaardigden, die afgelopen juni heeft aanbevolen dat medische marihuana voor het einde van het jaar beschikbaar moet zijn in de apotheken in Spanje.
De regulering van medische cannabis in Spanje nadert

Wat stelde de subcommissie van het Congres nog meer voor met betrekking tot medische marihuana? In de tekst staat dat “de verstrekking van magistrale formules met extracten of gestandaardiseerde bereidingen van cannabis moet plaatsvinden via het netwerk van apotheken in het gezondheidsstelsel, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan ziekenhuisapotheken en het alternatief van openbare apotheken die aan de eisen kunnen voldoen, wordt onderzocht”.

 

(english)

 

Spain: Health Minister drafts medical cannabis law

In Spain, the Ministry of Health is drafting the law that will regulate medical cannabis in the country.

The Spanish government announced that the Spanish Agency of Medicines and Health Products (AEMPS) is working on the issue, after a deputy from the political party Ciudadanos asked a parliamentary question.

El Planto of 23 November 2022

 

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Lees ook