Topische CBD effectief bij de behandeling van basale gewrichtsartritis volgens een gecontroleerde studie

09 juni 2022

Wetenschap/Mens: Topische CBD effectief bij de behandeling van dreunende basale gewrichtsartritis volgens een gecontroleerde studie

In een gecontroleerde studie aan de afdeling Plastische Chirurgie van de Universiteit van Virginia in Charlottesville, VS, met 18 patiënten die leden aan duim basaalgewricht artritis was een CBD crème superieur aan een placebo in pijnvermindering. Ze werden gerandomiseerd naar 2 weken van tweemaal daagse behandeling met CBD (6,2 mg/ml CBD met sheaboter) of sheaboter alleen, gevolgd door een washoutperiode van 1 week en dan cross-over gedurende 2 weken met de andere behandeling.

Behandeling met cannabidiol resulteerde in verbeteringen ten opzichte van de uitgangswaarde bij door de patiënt gerapporteerde uitkomstmaten, waaronder Visual Analog Scale pijnbeperkingen van de arm, schouder en hand. Auteurs concludeerden dat “in deze single-center, gerandomiseerde gecontroleerde studie, topische CBD behandeling significante verbeteringen in duim basale gewricht artritis-gerelateerde pijn en invaliditeit aantoonde zonder bijwerkingen.

(english)

Science/Human: Topical CBD effective in the treatment of thump basal joint arthritis according to a controlled study

 

In a controlled study at the Department of Plastic Surgery of the University of Virginia in Charlottesville, USA, with 18 patients suffering from thumb basal joint arthritis a CBD cream was superior to a placebo in pain reduction. They were randomized to 2 weeks of twice-daily treatment with CBD (6.2 mg/mL CBD with shea butter) or shea butter alone, followed by a 1-week washout period and then crossover for 2 weeks with the other treatment.

Cannabidiol treatment resulted in improvements from baseline among patient-reported outcome measures, including Visual Analog Scale pain disabilities of the arm, shoulder, and hand. Authors concluded that “in this single-center, randomized controlled trial, topical CBD treatment demonstrated significant improvements in thumb basal joint arthritis-related pain and disability without adverse events.”

Heineman JT, Forster GL, Stephens KL, Cottler PS, Timko MP, DeGeorge BR Jr. A Randomized Controlled Trial of Topical Cannabidiol for the Treatment of Thumb Basal Joint Arthritis. J Hand Surg Am. 2022 May 27:S0363-5023(22)00133-2.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Lees ook