Minister van Volksgezondheid stelt Thaise boeren voor om cannabis als voorkeur gewas te telen

03 december 2019

Wie had ooit gedacht in Thailand toen de minister van Volksgezondheid van het land actief werd om cannabis te werven als geprefereerd gewas voor Thaise boeren. Maar hier zijn we dan…

Thailand’s minister van Volksgezondheid stelt voor dat boeren worden toegestaan om cannabis te kweken onder toezicht van de overheid.

Anutin Charnvirakul, ook een adjunct-PM, zegt dat hij een ontwerp-verordening heeft getekend, zodat de landbouwers cannabis kunnen kweken. Het zal worden onderzocht door de Raad van State en doorgegeven aan het kabinet bespreking en goedkeuring.

De voorgestelde wet zou  individuele boeren toestaan om cannabis te kweken voor medicinaal gebruik.

“De landbouw zou moeten worden goedgekeurd door een erkend staat agentschap en toestemming  zou worden beoordeeld door de Food and Drug Administration van Thailand.”

Een eerder ontwerp liet het kweken van cannabis alleen als een gemeenschappelijke onderneming, en verboden individuele boeren.

“Als het van kracht wordt, kunnen degenen die  cannabis willen kweken zich inschrijven als boeren. Ze kunnen samenwerken met een staatsziekenhuis.”

Hij zegt dat zijn campagne Bhum Jai Thai Party’s om mensen thuis cannabis te laten kweken nog niet onderzocht is door de overheid, en de partij is op zoek naar wijzigingen in de Narcotics Act om boeren tot zes planten te laten kweken.

 

Bhum Jai Thai Party heeft een van de drie grootste aantallen parlementsleden in de Palang Pracharat coalitieregering.

Twaalf duizend cannabisplanten zijn al geplant op de Maejo Universiteit van medische kwaliteit kweekkas, waardoor het de eerste medische hennepkwekerij is in de ASEAN-regio op industriële schaal .

De zaden werden geschonken door het Department of Medical Services, en werden aangeplant met als doel het produceren van een miljoen 5  ml flesjes van medicinale cannabis olie. De kas is onder strenge beveiliging, aangezien cannabis technisch gezien nog steeds een verdovend onder de Thaise wet is.

 

Bron

Lees ook: