Ouders Brits Jongetje Alfie Dingley (PCDH19) Epilepsie in Nood door illegaliteit Cannabisolie

27/2/2018

De ouders van het jongetje Alfie Dingley die een zeldzame vorm van epilepsie heeft PCDH19, waarbij men tot 30 aanvallen per dag kan hebben, hebben tijd doorgebracht in Nederland, om zo cannabisolie tot hun beschikking te hebben, om de aanvallen te verminderen tot 1 x per dag. Echter bij terugkomst in het Verenigd Koninkrijk hebben de ouders toestemming gevraagd dit ook thuis te mogen gebruiken en hierbij krijgen ze nee als antwoord. Ze mogen het middel in Engeland niet gebruiken. (Mirror)

Aangezien er geen alternatief is voor Alfie, daar andere medicatie ernstige bijwerkingen hebben, waar hij ook nog eens agressief van wordt, dit in tegenstelling tot medicinale cannabisolie waar hij rustig van wordt.

Ze hebben een verzoek naar de overheid gestuurd om een uitzondering te maken voor het gebruik van deze cannabisolie, omdat het daar gezien wordt als drug en niet als geneesmiddel. Uit wanhoop zijn ze een tijdje naar Den Haag verhuist, zodat Alfie gebruik kon maken van de cannabisolie, met een zeer goed resultaat.

Er zijn maar een paar patiënten als Alfie op deze wereld, als hij geen passende medicatie krijgt, zal hij uiteindelijk sterven.

Steeds meer placebo-gecontroleerde studies geven uitsluitsel dat Cannabidiol (CBD) effectief is bij de behandeling van epilepsie.

Behalve in Engeland is dit in andere landen ook nog een groot probleem, in België is o.a. Jean Pierre Voncken ook volop in actie voor zijn dochter Sofie

Ook in Nederland kan het gebruik zelfs nog problemen opleveren, zoals je kan lezen in het verhaal van Maaike.

Cannabis(producten) moeten voor iedereen beschikbaar zijn, die ze nodig hebben, ongeacht waar je woont of leeft!

Kijk hieronder een video met hun verhaal (engels)