Normaliseer Cannabis, regel achterdeur en eigen kweek, kwaliteitscontrole

23 maart 2023

Zoals iedereen weet heerst er een sociaal stigma omtrent cannabis en dat is langzaam aan het veranderen. Het medicinaal gebruik neemt dan ook danig toe over heel de wereld, zelfs in Europa is het in volle opmars, kijk naar Luxemburg Malta Italië Duitsland, Griekenland, UK  en Denemarken

Onze hoofddoelstelling is dan ook:

Normalisering van het gebruik van cannabis, haar componenten, extracten of applicaties als medicijn, medicinaal gebruik of therapeutisch ondersteunend hulpmiddel.

Er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen over cannabis als medicijn. Zo maakt stichting PGMCG het ook mogelijk dat de IACM in het Nederlands beschikbaar is.

Door de illegaliteit wordt de criminaliteit alleen maar erger en de prijzen niet meer te betalen voor de consument. Ook de kwaliteit van veel cannabisproducten is niet gegarandeerd. Het gaat hier om je gezondheid en wij vinden dus kwaliteitscontrole op producten die verkocht worden van groot belang. Of je nu cannabis haalt in de apotheek, bij de coffeeshop of van een andere leverancier, je moet van een schoon product uit kunnen gaan, het gaat tenslotte om je eigen welbehagen.

Het zou net zo geregeld kunnen worden als met alcohol en tabak voor de recreatieve sector in o.a. de coffeeshops en op medicinaal gebied zou er meer verkrijgbaar moeten zijn via de apotheek, drogisterij of medicinale cannabis club, ook de zorgverzekeraars zouden meer moeten vergoeden in deze.

Of men cannabis gebruikt als medicijn of recreatief, wij vinden dat beiden recht hebben op een kwaliteitscontrole van het product. Behalve het THC gehalte en andere cannabinoiden, zouden ook de terpenen beschreven moeten worden en ook zou er op vervuiling van o.a. schimmels, pesticiden en zware metalen moeten worden getest. Er zou een etiket op moeten komen, Wet Camulet.