Zelfmedicatie met cannabis (samenvatting Handboek Cannabis)

11 november 2017

Samenvatting Zelf-medicatie met cannabis van Hazekamp & Pappas (Handbook of Cannabis) betreft het onderwerp: recht & aanvaarding cannabis te gebruiken als zelfmedicatie.

Patiënten telen hun eigen cannabis of sluiten zich aan bij een cannabis club voor een therapeutische behandeling ter verbetering van de kwaliteit van leven.

Het Handboek van Cannabis onder eindredactie van Roger G. Pertwee werd gepubliceerd in augustus 2014, met 40 hoofdstukken. Deze samenvatting van hoofdstuk 17: zelfmedicatie met cannabis is geschreven door de auteurs Arno Hazekamp & George Pappas, beide verbonden aan Bedrocan, de Nederlandse Medicinale Cannabis Kweker & het Ministerie voor Volksgezondheid van de Nederlandse regering.


Intro

Sinds 1961 hebben de Verenigde Naties via het Enkelvoudig Verdrag cannabis en haar producten gedefinieerd als “verdovende middelen met een hoog potentieel voor misbruik zonder geaccepteerde geneeskrachtige waarde”.

Reden

De reden dat mensen kiezen voor zelfmedicatie, dan meer conventionele therapie, heeft een aantal redenen; het kostenaspect, wantrouwen in de moderne geneeskunde of een belangstelling voor ‘groene’ geneeskunde en zelfs belangstelling voor de onderliggende cannabis subcultuur met een breed scala aan keuzes op het gebied van chemische verscheidenheid tussen cannabis soorten & inname vormen