Wetenschappelijk onderzoek naar gebruikerservaringen van medicinale cannabis patiënten, doet u ook mee?

28 december 2021

Per vandaag start er een groot landelijk onderzoek naar de gebruikservaringen van patiënten die medicinale cannabis gebruikers hebben. En voor de duidelijkheid; daarmee bedoelen we niet alleen patiënten die Bedrocan producten gebruiken maar ook de thuistelers en diegenen die  hun cannabis op een andere manier verkrijgen. Kortom, iedereen die cannabis gebruikt om medische redenen. Deze samenwerking hebben we vorige week aangekondigd.

De enquête wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen de Stichting Patiënten Groep Medicinaal Cannabis Gebruikers (PGMCG), met het Adriaan van Royen Instituut (stichtingavr.nl) uit Amsterdam. Het wetenschappelijke team bestaat o.a.uit: Harald van Mil, statisticus en lecturer, en Young Hae Choi, associate professor, beiden werkzaam bij de Universiteit van Leiden.

Om mee te doen klikt u simpelweg op onderstaande link

 Enquete/Survey

 

U hoeft niet bang te zijn ivm uw privacy. De enquete vraagt niet naar uw persoonlijke gegevens, noch worden er op enigerlei wijze gegevens opgeslagen die naar uw persoonlijk zijn te herleiden.

“Het is van groot belang dat we met zoveel mogelijk patienten mee doen aan dit onderzoek”, aldus het bestuur van PGMCG. “Het is een uitgelezen kans om ervaringen te delen zodat we in de toekomst gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen om tot een goede keus van cannabis te komen en te weten welke problemen er spelen, waar we tegen aan lopen als patiënt”.

Mocht u vragen hebben over deze enquete; dan kunt u een email sturen naar stichting AVR of stichting PGMCG.