PGMCG start, in samenwerking met het Adriaan van Royen Instituut wetenschappelijk onderzoek naar gebruikerservaringen met medicinale cannabis.

20 december 2021

Introductiebericht

Tilburg, 21 december 2021


Medio december 2021 start de Stichting Patiënten Groep Medicinaal Cannabis Gebruikers (PGMCG), in samenwerking met het Adriaan van Royen Instituut een landelijk onderzoek naar de ervaringen van patiënten met medicinale cannabis.


“Het stond al een tijd op de verlanglijst van het bestuur”, aldus Marian Hutten en Serge de Bruijn van PGMCG. “Wij werden benaderd door het onderzoeksteam van het Adriaan van Royen Instituut die met een soortgelijk plan bezig waren. Toen was een samenwerking logisch en we zijn nu blij aan te kunnen kondigen dat het onderzoek binnenkort van start gaat”.


Het Adriaan van Royen Instituut is een non-profit Amsterdamse stichting die wetenschappelijk onderzoek tracht te faciliteren door partijen en financiering te zoeken voor onderzoeksprojecten.


Harald van Mil, statisticus en lecturer, Young Hae Choi, associate professor, beiden werkzaam
bij de Universiteit van Leiden, vormen het hart van het onderzoeksteam.


“In dit onderzoek staat de patiënt centraal” zegt Harald van Mil. “We willen graag rechtstreeks van hen weten wat hun redenen en ervaringen zijn met het gebruik van medicinale cannabis”.

Iedere medicinale cannabisgebruiker die mee wil doen aan het onderzoek kan meewerken door het invullen van een vragenlijst. De link naar de vragenlijst zal binnenkort op deze website bekend worden gemaakt.


De resultaten van het onderzoek zullen -naar verwachting – in het eerste kwartaal van 2022 openbaar worden gemaakt.


Stichting PGMCG (
pgmcg.nl)

Adriaan van Royen Instituut (
stichtingavr.nl)

In 2016 heeft PGMCG ook een enquete gehouden, de resultaten vindt je hier:

Analyse enquete patiëntentevredenheid medicinale cannabis Nederland (2016)

Naar aanleiding van kamervragen thuisteelt medicinale cannabis:

 

Reflectie kamervragen medicinale cannabis thuisteelt