Marokko wil cannabis voor medicinaal gebruik vooral naar Europa exporteren

03 juni 2021

Marokko: Het land wil cannabis voor medicinaal gebruik vooral naar Europa exporteren

Marokko’s ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een studie ontwikkeld, waaruit blijkt dat het land er belang bij heeft prioriteit te geven aan de Europese markt als het gaat om de levering van medicinale cannabis.

Het ministerie zei dat de prioritaire markten voor Marokkaanse medicinale cannabis Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn.

Marokko’s ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een studie ontwikkeld, waaruit blijkt dat het land er belang bij heeft om de Europese markt voorrang te geven wat betreft de levering van medicinale cannabis.

Het ministerie presenteerde dinsdag een haalbaarheidsstudie aan de Commissie voor Binnenlandse Zaken, Lokale Autoriteiten en Stedelijk Beleid in het Huis van Afgevaardigden, waaruit blijkt dat de jaarlijkse netto-inkomsten van cannabis voor medisch gebruik MAD 110.000 ($ 12.316) per hectare zouden kunnen bereiken.

De studie stelt dat de jaarlijkse netto-inkomsten een verbetering van 40% betekenen ten opzichte van de huidige cijfers.

De studie schetst ook de verwachtingen van het aandeel van de Marokkaanse productie op de Europese markt. Het document verschafte de Commissie Binnenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden twee voorspellingen over de doelstellingen van de Marokkaanse export van cannabis voor legaal gebruik in Europa tegen 2028.

De eerste stelt 10 % van de medicinale cannabismarkt voor (4,2 miljard dollar op een totaal van 42 miljard dollar).

De tweede voorspelling betreft 15% van de markt of ongeveer 6,3 miljard dollar en landbouwinkomsten van 630 miljoen dollar.

Het Marokkaanse cannabisproduct voor medisch gebruik zal zich vooral op de Europese markt richten vanwege de gemakkelijke penetratie en de factoren die verband houden met de trendvoorspellingen voor de consumptie, alsmede de omvang van de import.

De prioriteit van Marokkaanse medische cannabis zijn Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, met prognoses van 25 miljard dollar per jaar tegen 2028, toont de studie aan.
Het interieur document voegde eraan toe dat de Franse en Italiaanse markten het volume van de potentiële markt met 17 miljard dollar zal verhogen tot 42 miljard dollar.

Morocco: The country wants to export cannabis for medicinal use mainly to EURope

Morocco’s Ministry of Interior developed a study, showing the country’s interest to prioritize the EURopean market in terms of the supply of medical cannabis.

Morocco World News of 5 May 2021

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook

Marokko wil medicinale cannabis gaan legaliseren

De Marokkaanse regering is van plan cannabis volgende week te legaliseren voor medicinaal gebruik.