Commissiedebat Verkeersveiligheid – medicijn gebruik in het verkeer verplaatst naar 1 juni 2021

1 jun 2021   |   13:00 – 17:00

Commissiedebat

Verkeersveiligheid – verplaatst naar 1 juni 2021

Deze vergadering is verplaatst naar 1 juni 2021 deze zou plaatsvinden op 20 mei 2021

13:00 – 17:00 uur

Commissie: Infrastructuur en Waterstaat

HERZIENE CONVOCATIE

In de eerste termijn geldt een indicatieve spreektijd van maximaal 5 minuten per fractie.

Agendapunt :Antwoorden op vragen commissie over de laatste stand van zaken in de uitvoering van eerder gedane toezeggingen op het terrein van de verkeershandhaving

Zaak:Brief regering – minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus – 18 december 2020

Antwoorden op vragen commissie over de laatste stand van zaken in de uitvoering van eerder gedane toezeggingen op het terrein van de verkeershandhaving – 29398-889*

Onderstaande hebben we nog toegezonden voor het debat

Een aantal van onze leden verliezen hun baan vanwege de voor medicinale cannabis patiënten onwerkbare richtlijn. Dit wringt nog meer omdat ze deze patiëntenal jaren stabiel functioneren dankzij het gebruik van medicinale cannabis.

Daarnaast is het volstrekt onduidelijk wat in de bijsluiter van de apotheek vermeld wordt over medicinale cannabis en verkeer. Op de pagina van de apotheek staat vermeld dat je bij stabiel gebruik en geen bijverschijnselen na 2 weken gebruik mag deelnemen aan het verkeer, op de website van BMC staat een andere patiëntenbijsluiter.

Het lijkt er sterk op dat huisartsen ook onvoldoende geïnformeerd zijn. Als men medicinale cannabis voorschrijft dan moet je erbij vermelden dat je bij een blaastest je rijbewijs kunt kwijtraken.

Tevens is er geen rechtsbescherming. Patiënten die in bezwaar en beroep moeten bij het CBR kunnen geen advocaat meer krijgen op basis van een toevoeging, dat is wegbezuinigd.

 

Ondertussen hebben we een aantal keer overleg gehad met de diverse commissies