CBD kan de ontwikkeling van ernstige bewegingsstoornissen na inname van neuroleptica voorkomen.

19 april 2020

Wetenschap / dier: CBD kan de ontwikkeling van ernstige bewegingsstoornissen na inname van neuroleptica voorkomen.

In een onderzoek bij ratten bleek de toediening van CBD samen met de neuroleptica medicatie van haloperidol-auteurs vonden dat “CBD kan worden gecombineerd met haloperidol om het ontstaan ​​van extrapiramidale bijwerkingen te voorkomen. effecten en langdurige bewegingsstoornissen, zoals acute dystonische stoornis en tardieve dyskinesie. ”

Tardieve dyskinesie (TD) kan, in tegenstelling tot acute dystonie, onomkeerbaar zijn. Deze studie onderzocht de effecten van orale cannabidiol (CBD) op door haloperidol geïnduceerd vacuous chewing movement (VCM) -model van TD.

Er waren zes experimentele groepen met verschillende combinaties van orale cannabidiol met 5 mg / kg haloperidol oraal toegediend. Gedragstesten en FBS werden gemeten. Vacuüm kauwbewegingen werden beoordeeld na de laatste dosis medicatie. Bloed voor oxidatieve stress-assay werd verzameld op de 8e dag na toediening van de laatste dosis medicatie.

deze studie bleek dat gelijktijdige toediening van CBD met haloperidol de vage kauwbewegingen verzwakte en de motorische toon die door haloperidol werd geproduceerd, verzwakte. CBD alleen met 5 mg / kg lijkt anxiolytische eigenschappen te hebben, maar is mogelijk niet zo effectief als haloperidol, dat een groter anxiolytisch effect vertoonde bij 5 mg / kg. Behandeling met alleen CBD met 5 mg / kg bleek ook de hersenactiviteit van DPPH te verbeteren.

We hebben bevestigd dat CBD motorische stoornissen veroorzaakt door haloperidol kan verbeteren. Onze gegevens suggereren dat CBD kan worden gecombineerd met haloperidol om het ontstaan ​​van extrapiramidale bijwerkingen en langdurige bewegingsstoornissen, zoals acute dystonische stoornis en tardieve dyskinesie, te voorkomen.

Consultant psychiater, Federaal neuropsychiatrisch ziekenhuis, Yaba, Lagos.

Wissenschaft/Tier: CBD kann die Entwicklung schwerer Bewegungsstörungen nach der Einnahme von Neuroleptika verhindern

In einer Studie mit Ratten, bei der CBD zusammen mit dem Neuroleptikum Haloperidol verabreicht wurde, stellten die Autoren fest, dass “CBD mit Haloperidol kombiniert werden kann, um das Auftreten extrapyramidaler Nebenwirkungen und langfristiger Bewegungsstörungen wie akute dystone Störungen und späte Dyskinesien zu verhindern”.

Facharzt für Psychiatrie, Neuropsychiatrisches Bundeskrankenhaus, Yaba, Lagos.

Science/Animal: CBD may prevent the development of severe movement disorders following the intake of neuroleptics

In a study with rats the administration of CBD together with the neuroleptic medication haloperidol authors found that “CBD can be combined with haloperidol to prevent the emergent of extrapyramidal side effects and long-term movement disorders, such as acute dystonic disorder and tardive dyskinesia.”

Consultant Psychiatrist, Federal Neuropsychiatric Hospital, Yaba, Lagos.

Kajero JA, et al. World J Biol Psychiatry. 2020:1-35.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook