Veel patiënten zijn de dupe door sluiting coffeeshops: Afhaalbalies weer open!

16 maart 2020

Zojuist (18.00 uur) heeft het kabinet besloten dat de coffeeshops weer open mogen via de mogelijkheid afhalen.

Coffeeshops mogen weer open voor afhalen

Lees meer

 

Nu de beslissing is gevallen door het Coronavirus dat ook alle coffeeshops zondag 15 maart om 18.00 uur hun deuren moesten sluiten, komen hier vele patiënten door in de problemen met alle gevolgen van dien.

Vele patiënten gebruiken cannabis uit de coffeeshop omdat de 5 soorten die beschikbaar zijn in de apotheek niet voldoen, het niet vergoed wordt en omdat het bestraald word, zoals blijkt uit onze enquete

Tevens schrijven nog niet alle artsen medicinale cannabis voor waardoor de patiënt ook genoodzaakt is naar de coffeeshop te gaan of gebruik te maken van het illegale circuit of thuisteelt.

Alcohol en tabak is nog overal verkrijgbaar dus vinden wij dat cannabis ook toegankelijk moet blijven voor de consument.

Uiteraard hebben we contact gehad met de gemeente of hier een oplossing voor komt, de burgemeesters hebben het voorgelegd aan Den Haag, dus deze zijn nu aan zet.

Een van de lange rijen bij een coffeeshop rond 17.00 uur zondag 15 maart

Wordt vervolgt……………….

Er is een petitie begonnen

Loket verkoop voor Coffeeshops

teken jij ook hier

Een journalist van de NOS Wessel de Jong op Twitter

Wessel: Kijk hoeveel wietverslaafden er zijn in Den Haag. Rij voor coffeeshop Smokey’s, open ruim na zessen
Waarop PGMCG reageert: Wat denk je van patienten die zijn ook de dupe!

Reactie Wessel: Flauwekul en gehuil. In de rij staan niet de patiënten. De Nederlandse staat laat topkwaliteit cannabis produceren bij

Bedrocan Te verkrijgen op recept

Vandaag Binnenlands Bestuur:

Burgemeesters pleiten voor loketfunctie coffeeshops

Lees het hier

Onderstaand bericht staat in het BD van vandaag:

Coffeeshops Tilburg: ‘Houd afhaalbalies open, zo voorkom je ook illegale straathandel’

TILBURG – Houd de afhaalbalies van de coffeeshops open. Zo wordt illegale straathandel voorkomen en kunnen cannabisgebruikers ook komende weken legaal hun joints kopen. Dit oppert de Tilburgse branchevereniging De Achterdeur.

,,Tachtig procent van de klanten komt binnen, bestelt aan de balie, krijgt zijn spullen in een zakje en is weer weg”, zegt Alex Meijer, voorzitter van branchevereniging De Achterdeur en eigenaar van coffeeshop Maximillian aan de Korvelseweg.
Hij trekt de vergelijking met een supermarkt: daar pakt iedereen dezelfde karretjes, mandjes en scanners in zijn handen.
Deurknop niet aanraken
Bovendien zijn er volgens de ondernemer aanvullende maatregelen mogelijk, die in zijn shop al een aantal dagen golden. De horeca was dicht. Er was een extra plastic ‘scherm’ geplaatst bij de kassa’s om eventuele besmetting tussen medewerker en klant te voorkomen. De deur stond open zodat klanten de deurknop niet aan hoefden te raken.
Meijer: ,,En de portier liet niet meer dan vier klanten tegelijkertijd naar binnen. De volksgezondheid staat voorop. Maar daarnaast is maatwerk op zijn plaats en dat kan bijvoorbeeld door alleen de afhaalfunctie open te stellen.”
Dit alles met als doel om illegale straathandel te voorkomen als de shops drie weken dicht blijven. Met de gemeente is daar volgens hem al over gesproken.
Een gemeentewoordvoerster meldt dat er een landelijke richtlijn in de maak is. Verder doet ze geen uitspraken over de Tilburgse situatie.

Wie alcohol drinkt , kan zijn wijntje of biertje bij de slijter of supermarkt halen. Voor een jointje kan dat niet

Alex Meijer, Coffeeshophouder
Zondagavond circuleerde op social media al een filmpje waarop is te zien dat er kaartjes worden uitgedeeld aan wachtende klanten, vermoedelijk bij een coffeeshop. Overigens is het filmpje niet in Tilburg gemaakt.

Volgens De Achterdeur-voorzitter ligt het voor de hand dat cannabisgebruikers noodgedwongen eveneens in Tilburg het illegale circuit opzoeken. ,,Wie alcohol drinkt , kan zijn wijntje of biertje bij de slijter of supermarkt halen. Voor een jointje kan dat niet.”
Lange rijen: ‘een gekkenhuis’
Dat de shops in een behoefte voorzien, bleek zondag aan het einde van de middag toen minister Bruins bekendmaakte dat alle horeca, inclusief de coffeeshops, om 18 uur moesten sluiten. Het zorgde overal in het land voor lange rijen bij de coffeeshops. Klanten mogen maximaal 5 gram per persoon kopen.
Ook bij Maximillian wilden veel mensen nog wat voorraad halen. ,,Het was een gekkenhuis”, blikt Meijer terug. ,,Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Zeker toen het tegen zessen liep en er nog veel mensen aan kwamen lopen, werd het onrustig. Pas toen de gemeente vertelde dat we de rij weg mochten werken, konden we ze gerust stellen.” De kassa’s bleven nog tot iets na 19 uur open.

Bron