Bert (73) met Parkinson en Artrose definitief niet uit huis gezet door 5 cannabisplanten

Update 10/3/2020 Bert mag in zijn huis blijven wonen

20/12/2019

De ontwikkelingen lijken momenteel positief. Het kort geding is namelijk verruild voor een bodem procedure die jaren kan gaan duren en zicht geeft op onderhandeling met de stichting. Fijne Feestdagen (Bert de Bruin)

Dit ging hier aan vooraf:

Onderstaande berichten werden op 12 november geplaatst in de media. Het gaat om een 73 jarige man met de ziekte van Parkinson en Artrose. Hij kweekte voor eigen medicinaal gebruik, echter wat niet goed is, is dat hij de stroom aftapte achter de meter, deze kosten heeft hij inmiddels betaald. Om mensen uit huis te zetten in verband met het thuis kweken van cannabis is buitenproportioneel

73-jarige moet door vijf wietplanten huis uit

Er is een burgerpetitie gestart om te zorgen dat Bert de Bruin in zijn woning kan blijven. Bij een inval vond de politie in september vijf wietplanten en nu dreigt de 73-jarige bewoner zijn huis aan de Conickstraat uit te worden uitgezet.   lees meer

De politie vond vijf wietplanten bij Bert (73) en nu dreigt hij zijn woning te worden uitgezet

Een 73-jarige, zieke bewoner van hofje De Armen de Poth in de Amersfoortse Coninckstraat dreigt binnenkort uit zijn huis te worden gezet. De reden is de vondst van wietplantjes. Op 3 december dient een kort geding.

Het bestuur van het hofje ziet geen andere mogelijkheid. ,,Dit kunnen we niet tolereren”, zegt regent Erwin Vonk, secretaris en penningmeester. ,,Er was kans op brandgevaar, ook voor aangrenzende woningen. Bovendien, als je dit toestaat, is dat een verkeerd signaal naar de overige bewoners.”

De politie deed op 19 september een inval in de woning van de man, Bert de Bruin, die enige bekendheid in de stad geniet als kunstenaar. Daarbij werden vijf planten aangetroffen. De politie, die de zaak (nog) niet voor vervolging heeft voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, spreekt van een ‘professionele kwekerij’.

lees meer

Teken de petitie

Reeds 1.000 gingen je voor

Powned ging 11 november langs