Twee wietplanten van bejaard echtpaar in Hasselt omgehakt en meegenomen!

Update december 2019

Jan van Raalte furieus dat minister Bruins thuisteelt van wiet niet toestaat

Nee, Jan van Raalte uit Hasselt had niet gedacht dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het thuistelen van wiet zou toestaan. Toch reageert hij furieus op het verhaal van VWS: “Het slaat helemaal nergens op wat ze zeggen.”
Het ministerie publiceerde gisteren een brief waarin minister Bruno Bruins antwoord geeft op vragen van het college van B en W van de gemeente Zwartewaterland.

 

12/9/2019 Een Vandaag

Jan kan geen wietolie meer maken voor zijn zieke vrouw, omdat iemand klaagde over zijn wietplanten

Het echtpaar Jan en Jannie uit Hasselt zijn verbijsterd over de gang van zaken betreffende de twee wietplanten in hun tuin, die uiteindelijk toch geruimd zijn door de politie, zoals vermeld in de Stentor.

22/8/2019

D66 wil uitzondering voor Jan en Jannie en hun wietplanten

Update 21/8/2019

Politiek wil opheldering over weghalen van wietplanten uit tuin Jan en Jannie

Het verwijderen van illegale wietplanten uit de tuin van Jan en Jannie van Raalte in Hasselt heeft de aandacht getrokken van landelijke en lokale politici. Vera Bergkamp van D66 heeft aangekondigd Kamervragen te willen stellen over de kwestie en in de gemeente Zwartewaterland willen de raadsfracties BGZ (Buitengewoon Zwartewaterland) en PvdA het incident aan de orde stellen in de raadsvergadering. Lees meer

Jannie gebruikt cannabis als medicijn voor haar psoriasis (ernstige jeuk en huiduitslag) waar ze veel last van heeft en cannabis maakt het draaglijk voor haar. Ze hadden gehoord dat wietolie zou kunnen helpen, valt echtgenoot Jan (73) bij. “Ik maak olie van de twee plantjes.” Jannie kan al jarenlang geen rok of korte broek dragen vanwege haar ziekte. Ze neemt af en toe een paar druppeltjes wietolie in en volgens haar heeft het effect. “Kwijt raak ik het niet, maar het wordt rustiger, dat vind ik al heel fijn.”

Vindt jij dit ook te ver gaan, stuur dan massaal een mail of brief met je mening hierover naar:

Gemeente Zwartewaterland: postbus 23, 8060 AA, Hasselt. E-mail: info@zwartewaterland.nl

 

Lees onderstaande berichten van RTVOost:

Jan en Jannie uit Hasselt verbijsterd: “Onze wietplanten zijn plotseling weg”

Jan en Jannie van Raalte uit Hasselt zijn verbijsterd. De twee veelbesproken wietplanten die ze in hun tuin hadden staan, zijn afgezaagd terwijl ze even naar het huis van hun dochter waren.

Jannie: “We waren even naar mijn dochter toe, zij is op vakantie en wij verzorgen de boel. Toen we terugkwamen, waren de planten weg. Ze zijn afgezaagd en de rommel is opgeruimd.”

Geen briefje

Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie had aangekondigd de planten weg te halen, maar er is geen briefje achtergelaten. Jan maakte wietolie van de planten die Jannie gebruikte tegen de huidziekte psoriasis.

Na een melding bij Meld Misdaad Anoniem bezocht de politie Jan (73) en Jannie (68) en verordonneerde het echtpaar om de wietplanten weg te halen.

“Jan is helemaal van streek”, besluit Jannie. “Als het de politie is geweest, hadden ze zich toch op z’n minst even kunnen melden.”

Wat ging hier aan vooraf?