Sofie Voncken (Epilepsie) heeft weer kwaliteit van leven door CBD, ouders eisen legalisering cannabisolie

Update 24/10/2019

Ouders van Sofie eisen legalisering van cannabisolie voor de rechter

De ouders van Sofie Voncken eisen voor de rechter de legalisering van medicinale cannabisolie. Zij en medestanders van de vzw We Are Sofie hebben de Belgische staat gedagvaard. De vraag ligt bij de rechtbank in Brussel.

Sofie Voncken dankt volgens haar ouders haar leven aan medicinale cannabis. Ondanks de verkoop van bepaalde vormen bij apotheken en in growshops, gaat hun strijd verder. Om mensen, die het nodig hebben, te helpen, willen ze een volledige legalisering afdwingen. Dat is volgens de familie Voncken een opdracht voor de volgende minister van Volksgezondheid.

Het verhaal van Sofie:

Sofie Voncken, ons dochtertje werd geboren op 9 maart 2009, via een keizersnede, 3 uur na de geboorte van haar tweelingzus Sara.

Gezien de 3 uren dat Sofie heeft klemgezeten in het geboortekanaal zijn de dokters dadelijk begonnen met de nodige onderzoeken, vaststelling : hersenbloeding in derde hersenkamer, met een bloedklonter als gevolg.

Er werd dadelijk een externe drainage geplaatst om het overtollige hersenvocht af te voeren, de bloedklonter blokkeerde de natuurlijke afvloeiing via het ruggemerg.

3 weken later kreeg Sofie een permanente drainage met afvloeiing via het buikvlies. De dokters waarschuwden ons dat Sofie nu een verhoogd risico had op epilepsie, welke vorm konden zij natuurlijk niet voorspellen. Maar ze hadden daar wel heel goede medicijnen voor.

Haar eerste levensjaar konden we helemaal niets zien van een eventuele epileptische activiteit, alleen was haar ontwikkeling trager dan Sara.

Ook tijdens haar tweede levensjaar stelden wij geen activiteiten vast, enkel een tragere ontwikkeling.

Plots rond haar 3 jaar begon ze spontaan over te geven, en leek ze bij momenten compleet afwezig gedurende enkele seconden, ook haar nachtrust was flink gestoord, veel wakker worden, niet meer in slaap geraken.

Tijdens een 24uurs EEG werd er dan vastgesteld dat Sofie een voortdurend gestoord EEG beeld had, tijdens haar slaap 100% van de tijd en als ze wakker was 85% van de tijd. Dokters zeiden ons dat ze op zoek moesten gaan naar de juiste medicatie of coctail van medicaties.