CBD vermindert de storing van een specifiek gebied in de hersenen bij personen met een hoog risico op psychose

02 september 2019

Wetenschap/Mens: CBD vermindert de storing van een specifiek gebied in de hersenen bij personen met een hoog risico op psychose

Cannabidiol (CBD) in een orale dosis van 600 mg “verminderde verhoogde activering in de linker insulaire / pariëtale operculum en is geassocieerd met een algemene vertraging van de reactietijd, suggereert een mogelijk mechanisme voor zijn putatieve antipsychotische werking door het normaliseren van de motiverende uitstraling en matiging van de motorische respons.

” De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van het King’s College in Londen, UK. Het omvatte 33 patiënten met klinisch hoog risico op psychose en 19 gezonde controlepersonen.

Deelnemers kregen ofwel CBD of placebo.

De onderzoekers hebben een abnormale activering in een specifieke regio van de hersenen waargenomen , de linker insula / pariëtale operculum, bij deelnemers met een hoog risico op psychose bij placebo in vergelijking met de gezonde controles.

“De gedeeltelijke activatie is gecorreleerd met zowel positieve psychotische symptomen en onderscheidende waarneming, wat door het verschil in reactietijd tussen opvallende en neutrale stimuli omstandigheden aangegeven is.”

Wilson R, Bossong MG, Appiah-Kusi E, Petros N, Brammer M, Perez J, Allen P, McGuire P, Bhattacharyya S. Cannabidiol attenuates insular dysfunction during motivational salience processing in subjects at clinical high risk for psychosis. Transl Psychiatry. 2019;9(1):203.

Deutsch

Wissenschaft/Mensch: CBD dämpft die Fehlfunktion einer bestimmten Hirnregion bei Personen mit hohem Psychoserisiko

Cannabidiol (CBD) in einer oralen Dosis von 600 mg “dämpfte die erhöhte Aktivierung im linken Insula-/Parietal-Operculum und war mit einer allgemeinen Verlangsamung der Reaktionszeit verbunden, was auf einen möglichen Mechanismus für seine vermeintliche antipsychotische Wirkung durch Normalisierung der motivationalen Ausstrahlung und Moderation der motorischen Reaktion hindeutet”. Die Studie wurde von Forschern des King’s College in London, Großbritannien, durchgeführt. Sie umfasste 33 Probanden mit klinisch hohem Risiko für Psychosen und 19 gesunde Kontrollpersonen. Die Teilnehmer erhielten entweder CBD oder ein Placebo.

Die Forscher beobachteten eine abnormale Aktivierung in einer bestimmten Gehirnregion, dem linken Insula/Parietal-Operculum, bei Teilnehmern mit hohem Psychoserisiko bei Placebo im Vergleich zu gesunden Kontrollen. “Die Inselaktivierung korrelierte sowohl mit positiven psychotischen Symptomen als auch mit markanter Wahrnehmung, was durch die unterschiedliche Reaktionszeit zwischen markanten und neutralen Reizzuständen angedeutet ist.”

Wilson R, Bossong MG, Appiah-Kusi E, Petros N, Brammer M, Perez J, Allen P, McGuire P, Bhattacharyya S. Cannabidiol attenuates insular dysfunction during motivational salience processing in subjects at clinical high risk for psychosis. Transl Psychiatry. 2019;9(1):203.

English

Science/Human: CBD attenuates dysfunction of a certain brain region in subjects at high risk for psychosis

Cannabidiol (CBD) in an oral dose of 600 mg “attenuated the increased activation in the left insula/parietal operculum and was associated with overall slowing of reaction time, suggesting a possible mechanism for its putative antipsychotic effect by normalising motivational salience and moderating motor response.” The study was conducted by researchers of King’s College in London, UK. It included 33 subjects at clinical high risk for psychosis and 19 healthy controls. Participants received either CBD or a placebo

Researchers observed abnormal activation in a certain brain region, the left insula/parietal operculum” in participants with high risk for psychosis given placebo compared to healthy controls. “Insular activation correlated with both positive psychotic symptoms and salience perception, as indexed by difference in reaction time between salient and neutral stimuli conditions.”

Wilson R, Bossong MG, Appiah-Kusi E, Petros N, Brammer M, Perez J, Allen P, McGuire P, Bhattacharyya S. Cannabidiol attenuates insular dysfunction during motivational salience processing in subjects at clinical high risk for psychosis. Transl Psychiatry. 2019;9(1):203.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

 

Lees ook: