Patiënt Jean-Paul (MS) uit huis gezet door gemeente ivm medicinaal gebruik cannabis? Nee!

Bij de 45-jarige Middelburger Jean-Paul ‘t Gilde werd door de politie 14 gram wiet en 300 gram bladafval (om thee van te maken) in huis gevonden in juni 2016. Hij is hiervoor tijdelijk uit zijn huis gezet geweest, gelukkig heeft onze advocate Mr. R. van der Weele ervoor gezorgd, dat hij weer terug in zijn huis kon.Hij heeft het nodig om de symptomen van zijn ziekte MS te verminderen, maar de politie en gemeente geloven hem niet en wilde hem definitief uit huis zetten. Echter zijn huisarts en neuroloog staan achter het gebruik van cannabis voor hem. En hebben hier een verklaring voor op papier gegeven.

Update 27/2/2019

Op 26 februari heeft JP zijn nieuwe huurcontract bij Woongoed ondertekend. Na een lange weg kan hij eindelijk blijven wonen waar hij nu zit. Gelukkig is alles toch nog tot een goed einde gekomen, met dank aan Renda vd Weele / Focus advocaten

Woongoed had hem een nieuwe huurovereenkomst aangeboden die hij moest tekenen voor 22 februari 2019. Als hij deze niet zou tekenen zou er weer een ontruimingsprocedure worden op gestart tegen mij. Hij wilde hetzelfde huurcontract hebben zoals elke andere huurder heeft en niet dit aangepast contract waarbij hij op zijn tenen zal moeten lopen.
Hij gebruikt cannabis medicinaal voor zijn MS en nu mag hij nog geen gram in huis hebben! 1 fout en hij staat alsnog weer op straat, zolang er geen aanpassingen worden gemaakt zal hij dit niet tekenen.

23 januari 2019

RvS: Uithuiszetting Middelburgse MS-patiënt was terecht

Bezwaren ‘niet aannemelijk’
Al met al oordeelt de Raad van State dat de man zijn bezwaren tegen het besluit ‘niet aannemelijk heeft gemaakt’. De uithuiszetting door gemeente was dus terecht, het hoger beroep dat de Middelburger had aangespannen is ongegrond en hij heeft dus geen recht op een schadevergoeding, is het eindoordeel van de Raad van State.

November 2018

21 november 2018 a.s. Raad van state Den Haag rechtzaak woongoed en gemeente Middelburg in verband met schadevergoeding

Dinsdag 19/9/2017 10.30 uur Het beroep van Jean Paul

Onze advocate Renda van der Weele heeft voor Jean-Paul beroep aangetekend.

Jean Paul op 5 septempber 2017

Het vervolg over de rechtzaak Gemeente M’burg van 19 sept om 10;30 in Middelburg i.v.m. schade vergoeding !
Dag,

Bijgaand afschrift ontving ik van de gemeente. De gemeente neemt agent Huijbers mee als getuige. Wij zullen ook de gelegenheid krijgen getuige te bevragen. Deze agent heeft de doorzoeking gedaan en de wietzak aangetroffen. In zijn oorspronkelijk p-v verklaart hij dat het henneptoppen waren. Op mijn verzoek is aanvullend proces verbaal opgemaakt en heeft hij er “hennep” van gemaakt. Ik zal hem in ieder geval vragen of hij bevestigt dat het derhalve niet om toppen ging. Hij blijft in zijn aanvulling echter wel bij het standpunt dat dit klaar voor verkoop was. Ik zal ter zijner tijd een lijst met vragen opstellen. Jean Paul, wellicht komen er bij jou ook vragen boven die je aan deze agent wil stellen. Wil je die voor mij op een rijtje zetten zodat ik die eventueel ook kan meenemen? Het gaat er vooral om of er genoeg aanleiding is om te denken dat jij drugs dealde vanuit de woning. De aangetroffen hennep vindt de burgemeester een aanwijzing en dan vooral de hoeveelheid, dus belangrijk is om aan te tonen dat de hennep onverkoopbaar was en de weegschaal/speelgoed en alarmpistool en de gripzakjes doen de burgemeester vermoeden dat er sprake is van handel. Dit even samengevat voor jou begrip waar de zaak (juridisch) om gaat

Nog even een aanvulling. Ik ga ervan uit dat je geen reiskosten hebt en ik ga ervan uit dat Judith niet mee kan naar de zitting. Tenzij ik uiterlijk donderdag 17 augustus van jullie tegenbericht hebben, zal ik het proceskostenformulier met mijn kosten alsdan naar de rechtbank sturen. Zijn er nog getuigen die jij zou willen meenemen? Ik verwacht het niet, maar leg het toch nog maar even voor. Ik zal de gemeente aanschrijven met het verzoek of hun getuige de bij jou in beslag genomen hennep kan meenemen. Tenzij jou dit geen verstandig idee lijkt, en dat is het niet als de in beslag genomen hennep wel waardevol en verkoopbaar was, zal ik dat eveneens vrijdag doen. Dus laat even uiterlijk donderdag wat weten.

Met vriendelijke groet,
mw. mr. R.C. (Renda) van der Weele

Dit is negatief geëindigd (november 2017) en er wordt hoger beroep aangetekend!

22/11/2017

Middelburg mag MS-patiënt uit huis zetten vanwege hennepbladeren