Steff (ziekte van Crohn en ADHD) gediscrimineerd om gebruik medicinale cannabis op school, werk en feestje

Aangenaam, mijn naam is Steff (25) ben medicinaal cannabis gebruiker voor de ziekte van Crohn en ADHD. Ik heb hiervoor een medische verklaring van mijn arts en sta ingeschreven bij stichting PGMCG.

Afgelopen jaar voel ik me danig gediscrimineerd op school, werk en onlangs een feestje. Hieronder zal ik ze beschrijven.

School en werk

School jaar 2017-2018, zelfs wanneer je in vertrouwen op school het had verteld tegen je mentor/docent, zelfs dan kwamen ze nog naar je toe dat je naar een wandelende coffeeshop rook in de klas, en daardoor de orde van de klas zou verstoren.

Mede door de omstandigheden van mijn baan toen en opleiding die totaal met elkaar gelijk liepen met uren waarop in aanwezig moest zijn op school, waardoor ik vaak niet genoeg rust heb kunnen krijgen om op mijn best te presteren op school.

De winkel die ik als manager runde en de teamleden die destijds had, ik hield ze goed gemotiveerd zodat we samen een goede en gezellige werkomgeving hadden, het laatste heb ik ze gelukkig altijd wel kunnen geven. Hierna ben ik van baan gewisseld omdat de wegen uiteen liepen en ik een andere baan had gezocht wat mij meer op zou leveren, alleen dat werk was helaas ook te zwaar om in combinatie met mijn ziekte te verrichten.

Ik werk nu tegenwoordig voor een uitzendbureau in de logistiek, dus het is inderdaad makkelijk om mij in te wisselen voor iemand nieuws, als het voor iemand geweest zou zijn die enorm slecht zou werken zou dit een uitkomst zijn.

7 November jl. , Ik mocht vertrekken, niet omdat ik slecht mijn werk deed, maar omdat ik voor de ziektes medicinale cannabis gebruik. Gebruikte ik ritalin (medispeed) voor hetzelfde werk, dan was daar geen enkel probleem mee geweest. “Leven is niet eerlijk” dat is wat ik te horen kreeg en ze mij daarna nog aanboden dat ik nog wél de komende twee dagen nog wel voor ze zou kunnen blijven werken. Ik wees dat af, want waarom zou jij nog voor iemand hard staan werken, als je weet dat je maandag toch niet terug hoeft te komen? Precies. Ze vroegen mij “of ik het zeker wist dat ik dit zo af zou handelen?” Ik heb mijn spullen afgegeven en vertrokken, erg naïef om te denken dat ik mijn tijd bij dat bedrijf nog zou verdoen, omdat Als zelfs daar al niet meer naar gekeken word en ik ook “verplicht” ben om mijn medicijnen niet te gebruiken omdat dit mijn werkvermogen zou beïnvloedden terwijl dit een eigenlijk alleen maar positiever effect heeft op mij, en eigenlijk niet alleen op mij, maar voor iedereen.

Ook ondanks mijn medicinale verklaring, blijven er mensen nog steeds bezig tegen je en zo blijft het nog steeds lastig om voor mij een opleiding of werk te vinden. In de tijd dat mijn opa op sterven lag, vertelde hij mij in het bijzijn van familieleden dat hij blij was om te zien dat hij geen mensen in de familie had die te beroerd zouden zijn om hard en graag te werken voor de juiste baas. En dat had ik hem graag willen laten zien, als ik de kansen had gekregen van bedrijven. Maar dat is hun verlies.

Ik geef mijn levenskwaliteit niet meer op, maar wil wel mijn vrijheid terug.

 

 

Feestje

Afgelopen weekend op zaterdag 10 november was ik bij een vriend uit Veldhoven op bezoek en mijn maat had kaartjes gewonnen voor een klein feestje op fietsafstand van zijn huis.
Ik was gezellig met hem mee gegaan en had een kopie van mijn medicinale cannabis verklaring bij, 2.25 gram wiet om tijdens (als er een rokers ruimte zou zijn buiten/binnen) of daarna te roken.

Ik werd gefouilleerd bij binnenkomst, ze doorzochten mijn pak shag waar ruim 2 gram in zat totaal niet, behalve de grinder die ik bij had, toen hij dat weg wilde gooien, pakte ik de beste meneer vast om hem tegen te houden en vertelde dat hij het niet weg mocht gooien, toen heb ik mijn verklaring laten zien en had ook een foto bij, omdat het Big-registratienummer niet goed te zien was op de kopie.

Na even gewacht te hebben, hebben zij de politie ingelicht en werd ik mee naar binnen genomen en dwongen ze me af om er afstand van te doen, de beste meneer had ook een formulier opgemaakt om mij er vrijwillig afstand van te doen, in eerste instantie alleen wat in de grinder zat, maar heb daarna die 2 gram ook meegegeven, in de zin van dat het in beslag is genomen.

Want ik heb er geen vrijwillig afstand van getekend.

Met vriendelijke groet,

Steff

Op 13 november ontving ik deze mail:

Beste Steff,

 

Hierbij een bewijs van ontvangst mbt de medicinale verklaring en de aangetroffen hennep die ik afgelopen zaterdag in beslag genomen heb.

Ik ben nog bezig mbt de medicinale verklaring te onderzoeken.

Met vriendelijke groet

Senior GGP, praktijkbegeleider

Basis Politie Zorg

wordt vervolgd……