Nabilone (THC) verbetert onrust bij patiënten met de ziekte van Alzheimer

05 augustus 2018

Wetenschap/mens: Nabilone verbetert de onrust en het verdere symptomatisch gedrag bij patiënten met de ziekte van Alzheimer

Resultaten van een klinische dubbelblinde studie, die werden gepresenteerd op de internationale conferentie van de Alzheimer’s society (AAIC) 2018 in Chicago, suggereren dat Nabilone effectief kan zijn tegen onrust bij mensen met de ziekte van Alzheimer. Nabilone is een synthetisch derivaat van THC. De studie van volwassenen met matig ernstige tot ernstige ziekte   van Alzheimer werd geleid door Dr. Krista L. Lanctôt, hoogleraar psychiatrie en farmacologie/toxicologie aan de Universiteit van Toronto (Canada).

Tijdens de behandelingsperiode van de 14-weken, ontvangen 39 deelnemers (77 procent man, gemiddeld 87 jaar oud) voor 6 weken Nabilone in capsule vorm (gemiddelde dosis: 1,6 mg), gevolgd door zes weken met placebo, met een week tussen de fasen van de behandeling. Daarnaast voor het meten van de onrust, beoordeelde de onderzoekers algemene gedrag symptomen, zoals geheugen en fysieke veranderingen. Zij vonden dat de rusteloosheid en het algemene gedrag aanzienlijk wordt verbeterd. Tijdens de studie hadden de onderzoekers  ook kleine verbeteringen in mentale prestaties en voeding opgemerkt.

Science Daily vom 24. Juli 2018

 

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany