Gerard: Eindelijk erkenning huisarts medicinale cannabis voor ADHD/PDD-NOS

Aangenaam, ik ben Gerard, hier mijn verhaal:

Op 6 jarige leeftijd is er door het RIAG bij mij ADHD vastgesteld, en is de “behandeling” gestart, ik kreeg toen de eerste 3 maanden 3 maal daags 25 mg ritalin, na 3 maanden werd deze dosering opgeschroefd naar 2 X 40 1X25 mg tegen de tijd dat ik 8 was zat ik op 2×60 1×40 .(en savonds 40 mg melatonine om te helpen met slapen en de nacht doorslapen)

Qua school heb ik in die periode ook veel verandering gehad, van een reguliere basis school groep 3 of 4 naar een “speciale school met kleinere klassen” en met leeskrachten die verstand zouden hebben van moeilijk lerende kinderen en ook kinderen met een geestelijke/verstandelijke beperking. afijn in groep 6/7 ja 2 klassen tegelijk in 1 leerjaar oftewel 6 van groep 6 en 9 van groep 7 in 1 klas en een leraar die mij rustig een hele dag op de gang zette omdat ik niet stil kon zitten op een stoel, en die na/tijdens een berisping van de directeur aan mijn ouders vertelde dat ik wel eens een goed pak rammel moest krijgen om stil te leren zitten op een stoel,voor mijn ouders knapte er toen iets, ik mocht van de gemeente niet thuis geschoold worden, en op school zat ik hele dagen op de gang omdat ik niet stil kon zitten(en leerde dus niks), kreeg toen als vrij zware medicatie enz, ben toen van school veranderd en alsmede naar een andere psychiater gegaan in het rmpi waar de school onderdeel van was, ik kwam toen in klassen terecht met 11 of 12 andere, we hadden allemaal 1 ding gelijk we zaten daar niet voor onze zweet voeten, de 1 was een klassieke autist de andere een asperger, weer een volgende ocd, pdd-nos, angst syndromen, enzovoort er zaten daar ook kinderen die met justitie in aanraking waren gekomen of die op een gesloten/halfgesloten/open afdeling zaten, stond iedere week wel een ambulance voor de deur omdat er bijvoorbeeld een glas water naar iemand inde iso was gebracht, (gesloten afdeling buiten de school om maar goed stond wel met grote regelmaat)

Maar goed terug naar mij, ik ben die periode van het 1e middeltje naar het andere gegooid, ook zijn er een aantal labeltjes geplakt, naast adhd kwam er pdd-nos, dislexie en lichte mate/vorm van discalculy het les programma werd daarop aangepast en mijn cijfers verbeterde, maar begon ik wel drukker en ongeconcentreerder te worden in de klas, dat werd door de school en psychiater af geweten aan het mogelijk niet goed meer reageren op de ritalin, en ze wouden dan een periode andere middelen gaan proberen om te kijken wat het beste bij mij werkte, ( en waar hun achteraf gezien dus vanuit de pharma extra betaald kregen als ze dat meer voorschreven) een aantal van deze middelen werd echter niet vanuit de isa verzekering vergoed, die hebben mijn ouders destijds dus zelf moeten betalen, om even een voorbeeld te geven 30 capsules concerta was 98 euro (daar slikte ik er 60 van inde maand) ze zijn toen begonnen met dipiperon voor 2 weken, werkte niet zoals “gewild”  en zijn toen overgegaan op concerta 45 mg 1 maal daags, werkte goed de eerste 3 maanden, kon me goed concentreren kon zonder problemen een toets maken van een nivo hoger,(groep 8) maar na een maand of 4 a 5 werd de dosering toch iets verhoogd omdat de concentratie en drukte weer terug begon te komen, naar 65 mg 1 maal daags idem > 85 mg 3 maanden, overdag was het goed maar s avonds begon ik toch wat drukker te worden en aggresiever, > 65 mg s ochtends 45 s middags/s avonds, om de rebounche op te vangen ( en ik had daar toch zo’n schijthekel aan een tablet in te moeten nemen als ik bijvoorbeeld met vriendjes aan het spelen was)
er kwam een nieuw middel vrij voor test groepen dus mijn psychiater wou dat wel gaan proberen omdat dit middel toch niet echt lekker stabiel bleek te zijn. en het nieuwe middel eigenlijk het oude was maar dan in een vernieuwde capsule die beter doserend af zou geven, toen begonnen met stratera 65 mg 1maal daags, dit middel was voor mij en mijn omgeving een ramp, 2e havo nog steeds op de zelfde school had toen 2 weken dat middel, en een ontzettend vette loesje agenda, ik bedoel die teksten kom op.. maar die was er alleen int roze, so fucking wat..