Twee cannabisplanten (buiten) in beslag genomen waarom? (zwartboek)

Bij deze wil ik mijn verhaal doen. Aangenaam ik ben een vrouw van in de veertig heb ADHD, PTSS en chronische pijn door o.a. reuma.

Zoals gewoonlijk koop ik ieder jaar 2 tot 4 cannabis zaadjes om vervolgens in de tuin te zetten. Ook heb ik aardbeien, paprika, brandnetels, en verschillende soorten kruiden noem maar op.
Ik ben me heel bewust van onze maatschappij en vandaar me eigen groente tuintje.  Voor mij zijn alle planten gelijk, het is moeder natuur, planten die ieder op zich hun eigen werkende heling hebben.
Dus naar mijn mening was ik niet verkeerd bezig, dat ik afgelopen zomer 2 cannabisplanten in mijn tuin had staan en met de gedachte dat 5 cannabis planten gedoogd werden, me van geen kwaad bewust.

Tot meneer de politie agent langs kwam en mij nadrukkelijk vertelde dat dit toch echt illegaal was en dit echt niet mocht, hij gaf mij twee keuzes;

1. Nu afstaan zonder problemen

2. Niet afstaan en je krijgt een proces verbaal en je mag mee naar het bureau.

Daar stond ik dan vol verbazing, verdriet en schrik tegelijk.  Het ging immers maar om 2 plantjes van nog geen meter hoog.

Ook gaf ik aan de bon van aankoop te bezitten dus hoe kon ik dan illegaal bezig zijn? Meneer wou absoluut het bonnetje niet bekijken, want ik was gewoon fout bezig en daar hield hij het op. Nog steeds vind ik het tegenstrijdig, want ik mag wel een zaadje kopen maar  het niet tot een plant laten uitgroeien? Huhh ?!??!

Al jaren lang gebruik ik cannabis als medicijn als patiënt.
Cannabis houdt mij op de been, door cannabis heb ik al vele medicatie kunnen afbouwen en stoppen, cannabis helpt mij op vele gebieden, door cannabis kan ik pijnloos door het leven, kan ik eindelijk normaal slapen en krijg ik rust.
Ik probeerde me zelf te redden met wat plantjes omdat het in de Coffeeshop gewoon niet meer te betalen is.

Met veel pijn en verdriet toch maar mijn plantjes laten omhakken en daar ging meneer de agent met mijn twee wietplanten achterop zijn fiets.  Boem, bam  weg waren ze…

Nogmaals, cannabis is een plant, net als zoveel andere planten, waarom wordt dit zo onderdrukt.

Uit schrik ben ik maar akkoord gegaan met alles, maar daarna besefte ik dat ik niet eens een bewijs of iets had ontvangen, want ik was in staat het bureau te bellen met het verzoek dat hun mij moeten gaan voorzien van cannabis, want ik heb nu een probleem, meneer de politie agent.
Ik deed niemand niets kwaad, heb goede contacten met de buren, ik snap nog steeds niet wat de reden er van is om mensen te bestelen van hun cannabisplantjes. Cannabis is een gift van onze moeder natuur. Cannabis is pure zelf medicatie.
Cannabis doet niemand kwaad, uit eigen ervaring de farma industrie wel. Cannabis houdt mij al jaren op de been.

Op internet ben ik gaan zoeken of het toch niet legaal mogelijk was om te kweken en toen kwam ik terecht bij stichting PGMCG. Heb inmiddels een gebruikersverklaring, heb me ingeschreven en nu neem ik deel aan hun kweekproject en heb alle steun die ik nodig heb.

Met vriendelijke groet

Anoniempje uit Tilburg