Patiënte Arja (Dystrofie, kanaalstenose,myelopathie): Mijn verhaal over medicinale cannabis

Mijn verhaal over medicinale cannabis

Sinds 2010 heb ik een simpele operatie gehad waardoor ik Dystrofie kreeg, daarna kreeg ik een kanaalstenose daar aan ben ik geopereerd in 2011 en goed gelukt, alleen heb ik myelopathie. Vanwege hevige pijnen heb ik van meerdere artsen het advies gekregen om cannabis te gebruiken in plaats van die 18 pillen, waaronder 6 verschillende die je reactie vermogen kan verminderen.

In 2012 heb ik een onderbeen amputatie gekregen omdat ik rolstoel gebonden was en de pijn niet te harden.

Na de amputatie heb ik heel veel medicatie afgebouwd, waardoor ik ongeveer 1 a 2 gram cannabis   per dag gebruik.

Sinds ik nu alleen wat cannabis gebruik krijg ik weer de kennis waar ik goed in ben.

In 2011, 2012 en 2014 heb ik iedere keer een paar maanden gerevalideerd in een revalidatiekliniek.

Er word heel moeilijk gedaan over het roken van cannabis terwijl je vanaf 16:30 in de kliniek sterke drank kan krijgen.

Ik heb veel gezien door alcohol misbruik, door CVA patiënten, maar ook door andere patiënten.

De wachttijden worden langer, omdat alcohol je revalidatie belemmert.

Mensen die van de een op de dag invalide worden hun partner kwijt raken en dan kan je daar aan de drank en het gebeurt helaas ook nog.

Ik heb mijn verhaal uitgelegd aan de kliniek, en ze zeggen dat sterke drank door de overheid daar geschonken mag worden, omdat het een huiselijke sfeer is.

Huiselijke sfeer is het er niet want je zit er met een grote groep en de een geeft een rondje en daarna de ander, dus je drinkt meer dan dat je thuis gewend bent.

Waarom mag er sterke drank geschonken worden in Revalidatie klinieken, terwijl het schadelijk is voor nieuwe spieraanmaak?

De wachttijden worden langer, alcoholisten die opgenomen worden en geen vooruit gang mogelijk is.

Alcoholisten die mede cliënten lastig valt door ongepast gedrag van de drank.

Overlast door alcohol misbruik is er zeker, door medicatie reageer je anders op alcohol, waardoor er mensen ook ziek kunnen worden of er gebeuren ongelukken doordat je uit je rolstoel valt met gevolgen van dien.

Ze doen moeilijk over cannabis terwijl je wel een dubbele Whisky kan nemen met morfine, diazepam of andere verdovende middelen, in welke tijd leven we.

Er zou een rechte lijn getrokken moeten worden.

Er staat op de doosjes van de medicatie pas op met alcohol en het is verstandig om er niet bij te drinken voornamelijk de eerste weken.

Hoe is het dan mogelijk dat je het daar kan kopen terwijl we met zijn allen weten wat alcohol met je spieren doet en ook met je hersenen en helemaal als je opiaten gebruikt.

Negen van de tien cliënten gebruiken opiaten waardoor sterke drank juist extra gevaarlijk is.

Het  verhaal  van het alcohol gebruik ken ik al over de huiselijke sfeer wat je thuis gewend bent, dat is onzin je zit daar in een groep en in een groep drink je meer dan thuis.

Cannabis voor medische redenen, mag niet in en om terreinen van bepaalde revalidatieklinieken is verboden ook al heb je het door een huisarts of specialist gekregen.

Zonder cannabis is mijn leven somber vol met pijn en verdriet en verdoofd door Lexapro, oxicodon en neurontin. 

Nu ben ik een levendig persoon, pijn is onder controle, mijn spierkracht komt terug en voel me gelukkig ondanks mijn handicap.

Groetjes Arja