Patiënt Gunther (België) in grote problemen zonder medicinale cannabis (zwartboek)

Hier het verhaal van Gunther, een patiënt uit België, die twee keer geruimd is, waarna hij besloot lid te worden van een social club die hem kon voorzien van zijn medicatie. Echter nu zit hij geheel zonder, omdat deze ook geruimd zijn.

In ’75 werd links een halve long verwijderd door een groeiend goedaardig gezwel dat tegen mijn luchtpijp duwde.
Ik was toen anderhalf. Ik groeide op met alle beperkingen en symptomen van asthma en kortademigheid.
Als tiener kreeg ik daarvoor een medicijn dat voor mij werkte als amfetamine of speed.
Toen ik in ’89 cannabis ontdekte kon ik duidelijk beter ademen en ik werd veel minder druk zonder die pillen.
gunter
Ik ontdekte de geneugten van arbeid in ’82 in een kruidenierszaak bij een vriendinnetje. Ik vond het zo leuk dat ik voortaan vele woensdagen, zaterdagen en schoolvakanties er gewichten ging tillen. Vanaf mijn 14de moest ik met pa mee naar de werf toen hij zijn zaak startte. Op 18 begon ik mijn eigen bouwonderneming en werkte als een paard. Op 25 kreeg ik zwaar last van een dubbele hernia in de onderrug en ik kende ook veel stress als werkgever.
Vier ziekenhuizen boden vier verschillende opties aan : verplaatsen van de zenuwbaan, fixeren van de gewrichten met vijzen en bouten, een zesmaandelijkse inspuiting met cortisone of afschrapen van de uitstulpende tussenwervelschijven.
Een moeilijke keuze met nog een lange loopbaan voor de boeg.
Ik ging op verkenning naar de meest geschikte cannabissoorten en groeide mijn eerste plantjes. OG Kush werd de soort die mij het meest heeft geholpen om te ontspannen en de pijn te verminderen en ik knal op heden nog steeds, zonder operaties .

Mijn broer werd de laatste 12 jaar van zijn leven stilletjes vermoord in de psychiatrie middels soepborden vol medicijnen. In 2000 werd zijn zelfmoordneiging als bijwerking van die drugs te groot en hij eindigde zijn lijdensweg.
Medicijnen werden toen voor mij niet langer het eerste, maar eerder het laatste hulpmiddel.
gunNuma en Zinou
In 2002 werd mijn tuintje voor de eerste keer geruimd door de politie, nadat een familielid klacht neerlegde omtrent mijn gebruik en het kweken van mijn eigen plantjes buiten. We verhuisden daarom een heel eind en troffen een tolerantere buurt, waar ik opnieuw een aantal plantjes plaatste. Dat ging jaren goed, tot een nieuwe buurman bij de politie klacht indiende.

Als vader van 3 zocht ik een verstandigere oplossing en werd lid van een social club. Helaas worden deze clubs in België ook doodgeknepen en ben ik verplicht om opnieuw op de zwarte markt op zoek te gaan.
Ondertussen heb ik ook al enkele maanden last van een ontstoken schouder door overbelasting van het vele werken en het ontbreken van de juiste cannabissoortjes.
Er zijn soorten vol pinene die me helpen beter te ademen. De strains met veel anandamide helpen als ik moe of neerslachtig ben. Sommige soortjes helpen me aan een betere eetlust in tijden van stress.
En cannabis zorgt in de eerste plaats als niks anders voor ontspanning en een goede nachtrust.

Het is voor mij vaak het eerste, het meest veelzijdige en minst schadelijke toevluchtsoord.

Gunther

Hieronder een video van een andere patiënt Alain in België die de dupe hierdoor is.