Patiënt 5 wietplanten op zolder en gepakt! (zwartboek)

Geachte lezer:
Ik ben een gozer van 34 die op zijn zolder een kwekerijtje heeft neergezet met 5 wietplanten voor eigen gebruik.

 

Alles wat ik graag wou is mezelf te kunnen voorzien met hetgeen waar ik echt baat bij kan vinden, namelijk bij cannabis. Het maakt me rustig en het helpt me bij stressvolle momenten of gewoon om te relaxen/ontspannen zeg maar en voor een goede nachtrust.

Daarom zie ik het als een onschuldige plant, die geen kanker veroorzaakt, maar eerder als een medicijn werkt tegen bijv. kanker, en zo nog 50 andere kwalen en kan de plant voor heel veel andere doeleinden dienen, die het milieu eigenlijk geen goed doen, door geen gebruik van deze unieke plant te maken.

Maar los van dat ik het een onschuldig middel vind, zijn er bij mij in Januari 2015 dus 5 wietplanten ontruimd.

Ik was aan het douchen en er werd hard op de deur gebonkt en niet wetende wie het was zei ik maar dat ze op moesten rotten, maar ze bleven aandringen. Ik heb dus na het omdoen van een handdoek opengedaan, want ze hadden ook een huiszoekingsbevel. Nou ja, ik kon ze dus letterlijk naar de buit leiden want het lag nog te drogen bij mij op de grond. Ze hebben uiteindelijk alles meegenomen en hebben 2 zakjes wiet voor me achtergelaten waar bij elkaar zo’n 10 gram in zat met cannabis die eigenlijk niet te roken was. Nou ja, ik kon nog een paar topjes bij mekaar vinden om de dag toch nog een beetje te bekomen. Ik heb namelijk geen geld om al mijn wiet bij de coffeeshop te moeten kopen want ik leef van een uitkering.

Naast het feit dat ik al sinds lange tijd wietplanten kweek, vind ik het een schande dat ik van mijn hobby beroofd wordt. Ik heb alles op een veilige manier gedaan en hebben mensen mee geholpen het zo te krijgen dat alles prima in tip-top staat was. Brandblusser erbij en je kunt je eigenlijk niet voorstellen hoe nou zo’n brand zowieso eventueel zou kunnen ontstaan zeg maar. Ik heb het graag gedaan, maar nu de politie erbij is geweest heb ik mijn laatste waarschuwing van de woningbouw corp. gekregen, en omdat ik dus op de grens van de maximaal toegestaan aantal wietplanten was, mocht ik blijven wonen waar ik woon.

Had ik 1 wietplant meer gehad, had ik kunnen vertrekken met alle rampzalige gevolgen van dien.

Uiteindelijk hebben ze me alles afgepakt wat ik had, om mezelf mee te kunnen voorzien. Ik wordt er verder erg bedroefd van nu ik dus noodgedwongen weer naar de coffeeshop moet, omdat ik al mijn geld daar zie verdampen. Wiet is voor mij niet alleen een geldkwestie…ik wil gewoon ook lekker van mijn eigen product kunnen genieten, en niet altijd afhankelijk zijn van een ander.

Ik hou me eigenlijk zelfs aan het gedoogbeleid omdat ik slechts 5 planten kweekte en het op een veilige manier deed, zonder daarbij ook maar iemand overlast te bezorgen.

En het feit dat ik überhaupt gepakt ben is niet te wijten aan stank of rare mensen over de vloer of dergelijke…nee, ze hebben me met wat zakken grond naar binnen zien sjouwen.

Daardoor ben ik gepakt?

 

Intussen ben ik maar minder wiet gaan roken, omdat mijn portemonnee het eigenlijk allemaal niet meer aan kan. En ben ik gelijk weer klant van de coffeeshops die niet altijd op een al te goede manier hun wiet verzorgen en ik ook gevrijwaard ben van eventueel pesticiden en chemicaliën, hulpmiddelen voor het verzwaren van cannabis of voor wat dan ook.

Je eigen wietkweek smaakt altijd het beste en zo is het eigenlijk ook.

Intussen ben ik 30 uur bezig geweest met mijn taakstraf, die het helpen van een organisatie voor hulpmiddelen naar het buitenland betrof. Hetgeen ook wel best was aangezien ik toch niet veel doe en graag iets beteken voor anderen die in nood of moeilijkheden zitten.

Dat ik moeite heb met een baan vinden zit hem vooral in hoe de maatschappij in mekaar steekt eigenlijk. Het is soms hard en meedogenloos voor anderen en daar heb ik zelf ook moeite mee als mensen bijv. denken of proberen iets aan mij op te kunnen leggen. Als dit op een wederzijds respectvolle manier kan gebeuren dan kan ik best wat betekenen. Maar ik begrijp ook dat als ik omringt ben met mensen die er ongeveer hetzelfde voor staan, dat er zich heel wat liefde en begrip uit deze situaties kunnen ontstaan, en lijkt het haast onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die zoiets als de wietplant kunnen of willen verbieden.

Er zijn naar mijn mening ook zeker kwaadaardige drugs, maar als je die wilt verbieden dan kun je alcohol ook al haast gaan verbieden en we weten allemaal hoe dat is afgelopen in de US met Al Capone en de maffia.

Je kunt de overheid naar mijn mening niet dwingen om bepaalde roesmiddelen te verbieden, als deze maar slechts voor een klein aantal slachtoffers zorgt, gezien er nog nooit iemand van cannabis is doodgegaan. Een aantal dingen zul je wel houden waar je je burgers voor moet beschermen, dat houdt ook in dat er kwekerijen moeten zijn die brandveilig zijn. Maar ook voor de gezondheid van de burgers en de wiet die in de coffeeshops verkrijgbaar is.

Het is toch te gek voor woorden dat er geen keuring plaatsvind bij producten, die je nota bene niet opeet maar letterlijk aansteekt met vuur om de rook ervan in te ademen, om zo een gewenst effect of een gevoel te krijgen, die je eigenlijk bijna alleen bij het gebruiken van wiet kunt voelen.
Nu hoop ik dat in de toekomst mensen met een aandoening of ziekte op zijn minst een paar wietplanten in huis mogen hebben, liefst zie ik iedereen die planten in zijn tuin hebben. En dat als die arme mensen het nu zo moeilijk hebben, de overheid die mensen een beetje kunnen steunen door ze hun eigen planten te laten verbouwen.

Deze zouden unieke eigenschappen kunnen hebben met zicht op hun diagnose en waar ze precies baat bij hebben. Want de ene wietplant is de andere niet en voor wie zich het liefst helemaal interesseert in wiet en de soorten, zal je toch je eigen soortjes moeten gaan kweken en je goed doen aan hetgeen je geoogst hebt.

Ook is het zo dat er misdaad ontstaat met de verkoop van wiet, als je het legaal maakt stopt dat misschien vrij snel en is het ook niet mede aan de Nederlandse staat te verwijten dat er ook slachtoffers gevallen zijn, ten gevolge van misdaad.

Maar de wietplant zelf kun je niks verwijten, want het is gewoon een plant, die al minstens 10.000 jaar de mensheid van zijn heilige en medische werking voorziet.

 

Een patiënt