MS-patiënte Alexandra en het gebruik van pure THC-olie

Sinds 1993 ben ik MS-patient en heb altijd cannabis als medicijn gebruikt.

 

Graag wil ik dat delen, meer mensen kunnen hier veel baat bij hebben.

THC voor MS Verslag van de THC-kuur á la Rick Simpson voor multiple sclerose

THC voor MS

Verslag van de kuur volgens het Rick Simpson protocol = 3 maanden totaal 60 gram pure THC-olie.

Deel 1 – de situatie vóór en na

Deze kuur geeft een sterke ontgiftingsreactie (detox) en wordt o.a. ingezet om kanker te stoppen. Maar ook bij andere aandoeningen, zoals de Ziekte van Lyme.

Wellicht is de borrelia-bacterie (veroorzaker van de Ziekte van Lyme) de boosdoener bij Multiple Sclerose (MS), daar wordt steeds meer over gesproken, geschreven en onderzoek naar gedaan.

Het bracht mij op het idee om de MS die ik al meer dan 23 jaar heb, aan te pakken met deze THC-kuur. De oorzaak van MS is nog altijd niet duidelijk dus het was een proef.

Nol van Schaik en collega’s, vrienden en andere betrokkenen hebben mij in de gelegenheid gesteld en gemotiveerd om er voor te gaan. Ik ben ze daar heel dankbaar en erkentelijk voor!

Van augustus tot november 2016 heb ik de volledige kuur gevolgd. Na de 3 maanden ging ik nog een paar weken door met de THC.

(Deel 2 volgt later: het verslag van mijn ervaringen en de gebeurtenissen tijdens de kuur)

Deel 1 – de situatie vóór en na

Vermoeidheid/fatique/geen energie

Daar heb ik vele jaren mee te maken gehad. En het is wat mij betreft de grootste narigheid van MS. Het heeft invloed op alles wat je doet en zelfs op je denken, je creativiteit, je enthousiasme. Slopend! En nu.. is het lichter geworden! Ik kan helder denken en goed bewegen en zucht niet meer, omdat het allemaal niet meer zo zwaar is. Geweldig wat een verschil. Er zijn momenten dat ik er in terugval maar dat is veel minder heftig en duurt korter.

Slaapritme

Ik heb vele jaren moeite met slapen gehad. ik sliep meestal niet langer dan -in totaal- 5 of 6 uur, inslapen duurde lang o.a. door pijn), ik werd vaak tussendoor wakker, kortom onrustig. Vóór deze kuur gebruikte ik al een tijdje thc-olie (met een normale dosering). Daardoor ging het heel wat beter, maar het werd nog steeds gemakkelijk verstoord.

Ná de kuur..slaap ik als een roos! Heerlijk, ik val gemakkelijk in slaap en wordt 7 of 8 uur later wakker. Dat gaat al inmiddels vele weken zo. Ik gebruik even geen thc-olie meer, wel rook ik nog m’n jointje, vooral omdat ik het lekker vind, soms om de pijn te minderen en slaperig te worden.

Pijn

De pijn in mijn voeten en benen was vaak op de voorgrond en dat is veranderd en een stuk verminderd! Ik heb nog geregeld pijn, vooral in mijn voeten, maar het houdt me niet meer steeds bezig.

Evenwicht, lopen

Ook dit is sterk verbeterd. Meer evenwicht verandert mijn manier van lopen en mijn bewegingen. Er zijn nog ‘wankele’ momenten maar.. ben niet meer gevallen en stoot me niet meer steeds. Het voelt super, niet meer onzeker. Ik loop iedere dag een stuk en merk dat het steeds stabieler wordt.

Eten, gewicht

Ik ben van nature lichtgewicht maar zeker voordat ik aan deze kuur begon woog ik een paar kilo te weinig. Het heeft me jarenlang moeite gekost om te koken en te eten- door vermoeidheid en ziekte. Tijdens/na de kuur ging er nog eens een kilo vanaf, door o.a. buikgriep. En daarna.. voelde me gezuiverd.. en leeg. Vanaf dat moment is het langzaam maar zeker stukken beter gegaan. Ik ging iedere dag goed en met plezier koken en had zin om te eten. Dat is zo doorgegaan en ook nu zorg ik ervoor iedere dag iets lekkers en gezonds te eten. Het smaakt me en ik heb er zin in iedere dag. Daardoor gaat mijn gewicht omhoog, langzaam maar zeker. Het voelt lekker!

Kou/warmte

De thermostaat van mijn lichaam werkt weer normaal!!! jarenlang echt last gehad van kou ook midden in de zomer. Altijd vele lagen kleren en nooit genoeg en geen prettig, normaal gevoel erbij.. maar nu wel!! De stress die ik ervan had is weg; het hield me altijd bezig en nu totaal niet.

Stoelgang

De dagelijkse stoelgang was al heel lang niet meer normaal voor mij geweest. Soms ging het een paar dagen goed doordat ik met voeding, kruiden etc mezelf verzorgde maar vaak had ik last van obstipatie. Sinds enkele weken is het een normale gang naar de wc geworden. Ik kan het nog nauwelijks bevatten. Terug naar de normaal- zoals vroeger. Wow.

Stress-niveau

Nog meer goed nieuws – in de eerste weken van de kuur is de stress die ik vele jaren met me mee heb gedragen, verdwenen. En die stress, die heeft naar mijn idee de ziekte MS de kans gegeven om zich te manifesteren. De oorzaak van de stress is van lang geleden en nu genees ik van de schade die het me heeft aangedaan. Het is een diepgewortelde gewoonte in me maar ik hoop/denk er over de tijd helemaal vanaf te zijn.

Afsluitend

Zoveel positieve veranderingen, wat een succes!

Het lijkt inderdaad wel een reset: terug naar de beginstand zoals het bedoeld is: namelijk in gezondheid.

Ik kom uit het trage ritme van MS, oude patronen waar ik nog steeds tegenaan loop. Typische MS-klachten waar ik jaren mee te maken heb gehad. Ik hoop dat het oude beschadigingen zijn en oude gewoonten, zoiets als fantoompijn. Het voelt niet meer als iets van mij.

Deze kuur was zwaar en intensief, wat denk ik wel nodig is bij zo een heftige ziekte.

Wow wat een medicijn!

Lees meer over mijn ervaringen tijdens de kuur in deel 2 van dit verslag = binnenkort te verwachten= en op https://alexandrakroes.wordpress.com/

Als oneindig optimistisch mens geloof ik dat er zomaar een dag kan komen dat ik me opeens realiseer..dat ik de hele MS ben vergeten!

Alexandra Kroes

6 februari 2017

Bron