Mark (hepatitis-C): mediwiet(olie) noodzaak voor enigszins normaal leven

Beste lezer

Voordat ik ziek werd gebruikte ik al cannabis, meer recreatief omdat ik niet drink.
Toen ik ziek werd merkte ik dat ik ook enorm last had van de bijwerkingen van de Interferon als ik dan een jointje rookte kon ik enigszins wat eten en hoefde niet zo vaak over te geven en mijn slechte gevoel werd beter.
Ik ging de Cannabis dus op een andere manier gebruiken medicinaal.
In die tijd heb ik een keer Wiet via de apotheek besteld dat liep via Groningen maar het zag er bruin en de werking was slecht dus ging zelf stappen ondernemen om betere goede medicinale bio wiet te maken.
Heb daarna nooit iets gevraagd aan mijn arts in het AMC Utrecht wel verteld dat Cannabis mij zo enorm hielp en de toenmalige arts Dr van Hattem vond dat fijn en goed.
Als inmiddels de wiet van de apotheek  beter is zou ik dat wel een keer willen proberen als ik aan een recept kan komen.
In het kort mijn verhaal:
Ik werkte als kok en op een gegeven moment kon ik niet meer op mijn benen staan. Ik had geen energie meer en moest vaak overgeven. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis en na een leverbiopsie werd gezegd dat ik hepatitis C heb. Hepatitis C is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis C-virus.

 

Ik kreeg een behandeling met interferonen (IFN), 3 keer spuiten per dag. IFN zijn natuurlijke eiwitten. Ik voelde me een oude man, terwijl ik vader ben van 3 jonge energieke tieners.

Cannabis werd mijn medicijn tegen de misselijkheid en om weer te kunnen eten. Het werkt perfect en de bijwerkingen van de IFN werden draagbaar.

Mijn hepatitis C is chronisch en dus is medicinale cannabis en/of druppels (CBD-olie/wietolie) een noodzaak om enigszins een normaal leven te kunnen leiden.

Heb gelukkig altijd mijn eigen biologische wiet gekweekt en nooit in een coffeeshop “gifwiet” gekocht, echter met verandering van het beleid, ben ik gestopt met het kweken van mijn eigen wiet (voor medicinaal gebruik).

Nu wil ik graag een vergunning om mijn eigen wiet te kweken. In de zomer wil ik dan 5 planten buiten kweken. Om zo zelfvoorzienend te kunnen zijn en weer enigszins kwaliteit van leven heb.

Met vriendelijke groet,
Mark
Ons advies aan Mark is dat hij een gebruikersverklaring laat ondertekenen, zich aan het convenant houdt van PGMCG en het bij de gemeente aan te kaarten. Dit kan je hier allemaal vinden.