10 Voordelen van cannabis bij kanker

21 november 2017

Volgens een studie uit Israel: Cannabis geeft een groot scala voordelen voor patiënten met kanker

De meeste herkennen op de een of andere manier medicinale cannabis voor patiënten met kanker als therapeutisch ondersteunend middel.

Toch is de juridische status van cannabis die het heeft verhinderd onderzoekers gedegen bewijs te verstrekken in veel landen. In plaats daarvan worden wetenschappers beperkt tot het bestuderen van de effecten van chemische stoffen geïsoleerd uit cannabis (cannabinoïden genoemd), die het volledige beeld missen.

Gelukkig is het cannabis onderzoek gestegen in Israël, waar medische cannabis legaal is. Alleen vorig jaar, heeft een studie met 200 kanker patiënten ondervonden dat  medisch cannabis gebruik geleid heeft tot  aanzienlijke verbeteringen” bij alle vormen” van kanker en de behandeling van kanker gerelateerde symptomen.

Volgens deze studie hier een lijst van 10 voordelen van cannabis bij kanker:

 

1. Misselijkheid en braken


Cannabis is het meest bekend om zijn vermogen, om misselijkheid en braken te verminderen als gevolg van chemotherapie. Het is zo effectief dat een pil vorm van THC (Marinol) door de FDA is goedgekeurd sinds 1985 voor de behandeling van door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken.

2. Gewichtsverlies


Samen met misselijkheid, vinden patiënten die chemotherapie het vaak moeilijk om een normaal gewicht te behouden. Gelukkig heeft cannabis aangetoond dat  het niet alleen misselijkheid verlicht, maar ook de eetlust stimuleert. Voor patiënten met kanker, kan  cannabis helpen bij het verbeteren van de voedselinname en het voorkomen van ongezond gewichtsverlies.

3. Stemming


Kankerpatiënten lijden vaak aan stemmingsstoornissen zoals depressie. Hoewel het  geen geheim is dat cannabis gebruikers een goed gevoel geeft (euforie), lijkt het onderzoek uit te leggen waarom. Zoals ze in veel studies hebben gevonden, de chemische stoffen in cannabis lijken significante kalmerende en anti-depressieve effecten te hebben.