Docu De Dokter (Medicinale Cannabis) – Franjo Grotenhermen

10 oktober 2023

3 jun 2022   |   19:30 –

Een nieuwe documentaire film van ongeveer 50 minuten getiteld “De Dokter – Franjo Grotenhermen” ging op 3 juni 2022 in première in de Lab Cinema in Amsterdam.

IACM: Documentaire over Franjo Grotenhermen nu gratis beschikbaar

De meervoudig bekroonde documentairefilm over de langjarige uitvoerend directeur en voormalig voorzitter van de IACM, Franjo Grotenhermen, is nu vrij beschikbaar. Het geeft een levendige indruk van de sfeer van de IACM-conferentie 2019 in Berlijn en geeft een voorproefje van de komende IACM-conferentie van 11 tot 13 april 2024 in Aberdeen, Schotland. Onze dank gaat uit naar MYCB1 voor de financiering en productie. Tot ziens in Aberdeen om samen het werk van Roger Pertwee te vieren.

Documentaire “De dokter – Franjo Grotenhermen

IACM-conferentie 2024 in Aberdeen

Hieronder vindt je de documentaire:

The Doctor – Franjo Grotenhermen

De Premiere heeft plaatsgevonden in de Lab Cinema,  Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam.

Een nieuwe Documentairefilm van ongeveer 50 minuten met de titel De Dokter.

The Doctor is een documentaire over het leven van Franjo Grotenhermen, een pionierende arts die de therapeutische mogelijkheden van medicinale cannabis zag. Een arts, een onderzoeker, en een politiek activist die heeft gevochten voor het recht van zijn patiënten op legale toegang tot medicinale cannabis.

De documentaire speelt zich af tijdens de 10e Conferentie over Cannabinoïden in de Geneeskunde in Berlijn in 2019, georganiseerd door de International Association for Cannabinoids in Medicine (IACM) die Franjo mede heeft opgericht en een aantal jaren heeft geleid. De documentaire is een reis door zijn leven en werk van de afgelopen 30 jaar met interviews met zijn collega’s en collega-wetenschappers zoals Raphael Mechoulam, Mark Ware en anderen.

Franjo Grotenhermen, (Biografie)

Ik ben geboren op 5.7.1957 als oudste van 4 kinderen van de landbouwer Anton Grotenhermen en zijn vrouw Josefa Grotenhermen. Mijn geboorteplaats is een klein dorp met ongeveer 200 inwoners in Noordrijn-Westfalen, genaamd Robringhausen.

Ik heb van mijn ouders de naam Franz-Josef gekregen, maar heet sinds het begin van mijn studie Franjo en heb deze naam sindsdien altijd gebruikt.

Ik heb 2 zonen, Bruno, geboren op 22 september 2004, en Arno, geboren op 13 februari 2009.

Ik heb mijn schoolopleiding aan het Gymnasium Erwitte afgerond in 1976. In hetzelfde jaar begon ik mijn medische studie aan de Universiteit van Keulen in het wintersemester van 1976/77.

Tijdens mijn studie was ik politiek actief. Van 1977-1985 was ik gekozen als lid van het Keulse studentenparlement. Van 1980-1982 was ik woordvoerder van de Keulse geneeskundestudenten. Van 1982-1984 was ik cultureel medewerker van het Algemeen Studentencomité (AStA) van de universiteit van Keulen, en van 1983 tot 1984 was ik ook de tweede voorzitter van het AStA. Als cultuurcoördinator organiseerde ik culturele evenementen aan de universiteit.

In 1985 sloot ik mijn studie af met het medisch staatsexamen. Daarna werkte ik als arts-assistent in het ziekenhuis in de vakgebieden chirurgie (in het Marienhospital Erftstadt, hoofdarts: Dr. Erich Kalbhenn), interne geneeskunde (in het Marienhospital Erftstadt, hoofdarts: Dr. Rüdiger Zoll) en natuurgeneeskundige behandeling in de Lahnhöhe-kliniek in Lahnstein (hoofdarts: Dr. Rolf Bruker), die nu een psychosomatische kliniek is, en als vakantievervangster in huisartsen- en interne-geneeskundepraktijken.

Sinds februari 1990 ben ik arbeidsongeschikt en sinds april 1992 met vervroegd pensioen. Ik werd gediagnosticeerd met een aandoening van de kleine vaten met een uitgesproken orthostase stoornis. Sinds 1990 ben ik dus gedwongen het grootste deel van mijn leven liggend door te brengen en heb ik mijn artsenpraktijk moeten opgeven.

Vanaf 1993 heb ik, dankzij mijn kennis van de biomathematica, adviezen gegeven voor het schrijven van wetenschappelijke verhandelingen en biometrische evaluaties op het gebied van onderwijs, psychologie en geneeskunde, voordat ik mijn werktijd bijna volledig concentreerde op cannabis en cannabinoïden.

lees meer op de website