Embrace Life: Livestream over wetenschappelijk onderzoek naar het effect van cannabisolie op hersentumoren

17 mei 2021   |   19:30 – 20:30

Op maandag 17 mei vertelt neuroloog Prof. dr. Martin van den Bent over het onlangs gestarte onderzoek naar de werking van cannabisolie op hersentumoren. De livestream ‘Embrace Life’ wordt uitgezonden vanuit het Erasmus MC. U kijkt thuis live mee via uw PC, laptop, mobiele telefoon of tablet.

Olga van Harmelen, oprichtster van Stichting Embrace Life, gelooft dat haar hersentumor dankzij het gebruik van cannabisolie gestopt is met groeien. Cannabisolie is een veelgebruikt product onder kankerpatiënten, maar wetenschappelijk onderzoek naar de werking ervan is schaars. Daarom slaan Stichting Embrace Life en de afdeling neuro-oncologie de handen ineen om een onderzoek naar de werking van cannabisolie te realiseren.

Op maandag 17 mei kunt u gratis deelnemen aan de livestream waarin Olga van Harmelen haar ervaringen deelt en u meer hoort over het cannabisolie onderzoek. Tijdens de livestream kunt u tijdens het vragenkwartier live vragen stellen aan de sprekers. Ook kunt u uw vragen van te voren doorgeven door te mailen naar foundation@erasmusmc.nl.

Programma

19:30 uur: Opening
19:30 – 19:45 uur: Interview met patiënt Olga van Harmelen
19:45 – 20:00 uur: Medeoprichter Rob Candeias over de oprichting en missie van Stichting Embrace Life
20:00 – 20:15 uur: Prof. dr. Martin van den Bent over wetenschappelijk onderzoek naar de werking van cannabisolie op hersentumoren
20:15 – 20:30 uur: Vragen van de kijkers
20:30 uur: Afsluiting

Meld u gratis aan!

U kunt zich aanmelden via het formulier vermeld in de Bron. Bent u aangemeld dan ontvangt u op maandagochtend 17 mei een e-mail met een eenvoudige instructie hoe u de livestream ‘Embrace Life’ online volgt.

Bron