Cannabispatiënten schrijven politiek aan en luiden de noodklok voor de verkiezingen!

06 maart 2021

Een aantal patiënten hebben begin deze maand brieven geschreven aan kamerleden omtrent o.a. de thuiskweek van medicinale cannabis. Hieronder kan je er 2 lezen.

 

 

Marjon Fisher

Heb me zojuist ook maar weer even gericht tot FvD en Ja21 ivm Vera bergkamps actie vandaag… Wie weet lezen ze hun mail..

Goedemorgen heer, mevrouw,

Vanmorgen vernam ik in het AD dat Vera Bergkamp vandaag met een initiatiefwetsvoorstel de discussie betreft legalisatie opnieuw aan wil gaan. Ook vernam ik dat JA21 en forum daarin een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Het is mij nog niet altijd duidelijk hoe u daarin staat. Voor dat u een keuze daarin gaat maken, wil ik u onder de aandacht brengen, hoe belangrijk de keuze zal zijn.
Op mijn 17e kreeg ik de diagnose epilepsie, waarna ik niet meer kon lezen. Dat heeft een enorme impact gehad op de keuzes die ik moest maken. Toen ik op mijn 32e de diagnose borstkanker kreeg, zorgde de chemo dat ik tweemaal per maand ongeveer 5 dagen buiten bewustzijn raakte. Als jonge moeder van een peutertje takelde ik af, tot ik me serieus af vroeg hoe lang ik dit nog ging volhouden. Ik zal u het traject besparen, maar uiteindelijk heeft cannabis, in de vorm van olie, mijn leven gered. Daarnaast bleek het te werken bij mijn man, die nu al 5 jaar geen medicatie hoeft te gebruiken tegen astma, mijn moeder bij artrose en mijn dochtertje toen zij aanvallen kreeg. In haar geval in de vorm van cbd, in mijn geval, mét de andere stoffen waaronder thc.
Toen ik een recept kreeg namens de neuroloog bleek ik ruim 500 euro per maand kwijt te zijn voor slechte kwaliteit cannabis,van de overheid zelf. ( Bedrocan, die ook nog eens op dubieuze wijze aan de monopoliepositie is gekomen.). Iets wat niet vergoed wordt en onbetaalbaar is voor een chronisch patiënt. De illegale markt zou betaalbaarheid zijn, maar ik wilde niet afhankelijk zijn van partijen waarvan ik moest hopen dat er geen chemische middelen werden gebruikt. Thuiskweek, in de tuin, bleek voor mij de oplossing; met een paar plantjes waren wij het gehele jaar gered. En bespaarde de maatschappij enorm veel onkosten.
De politie bracht ik op de hoogte, maar deze waarschuwde me dat als iemand melding maakte, ik moest vrezen voor jeugdzorg, omdat ik qua gram teveel in huis zou hebben. Ik red mijn leven, en het welzijn van iedereen om me heen, zonder iemand te schaden, en moet vrezen voor jeugdzorg? Vervolgens heb ik gestreden in de locale politiek, ook bij andere gemeentes, en kamerleden, omdat ik zelden zo’n onrecht had ervaren. Helaas kunnen burgemeesters alleen prioriteit aangeven bij de politie, maar lopen tegen landelijk beleid aan.
Immens belangrijk is het recht om uit de tuin te halen wat ik nodig acht voor mijn gezondheid. Endo-cannabinoiden zijn nodig in een lichaam, net als vitaminen. Zo zit het in ook in borstvoeding, en bestaat er domweg geen overdosis, dus risico’s zijn niet in verhouding met alternatieven. De staat kan niet de medicinale waarden claimen, en eisen dat ik b.v. vitaminen afneem uit de apotheek, van hun eigen product.
Tijdens lezingen, waar ik mijn verhaal vertel ( bij stichting Mediwiet o.a.: https://youtu.be/cZAKOVD01-I ) ontmoet ik in het meest extreme geval mensen die terminaal zijn geweest, en als gevolg van het gebruik van cannabis zijn blijven leven. En ik realiseerde me al snel dat, zolang ik mensen ontmoet die zijn blijven leven als het gevolg van het gebruik van cannabis, dat dat inhoudt dat er, als het gevolg van het verbod mensen sterven die niet hadden hoeven sterven, en mensen lijden die niet hadden hoeven lijden.
Ook ontdekte ik een rapport wat op het ministerie heeft gelegen ten tijde van Els Borst waarin al onderzoek per kwaal werd opgesomd, en al beklag werd gedaan over het stilleggen van onderzoek naar kanker. Terwijl de onderzoeken en bewijzen zich opsommen, en andere landen om ons heen om zijn, blijft onze overheid zich beroepen op ‘ geen bewijs’. Waar goed onderzoek dan aan zou moeten voldoen, wordt me niet duidelijk. ( Pubmed: ong.25.000 gepubliceerde onderzoeken, die voor pleiten. Slechts een onderzoek is aangegrepen om vergoeding vanuit basisverzekering stil te leggen). Dit is een paar jaar terug ook in het ziekenhuis Groningen gebeurd: het ontbreken van een handtekening was genoeg om het jaren stil te leggen. Met heel veel andere tekenen waaruit blijkt dat beleid omtrent cannabis gestuurd en gemanipuleerd wordt.( o.a. WODC affaire.)
Ik zou met alle liefde mijn ervaringen en inzichten met u willen delen, want de gevolgen van legaliseren zijn veel, veel groter dan slechts het beperken van criminaliteit. Ik durf te zeggen, u redt daarmee levens. Is een stimulans voor de economie en past in het geval van hennepteelt als een uitstekende oplossing in de stikstofcrisis,
En ik voel het als mijn morele plicht daarvoor te strijden,
Met vriendelijke groet,
Marjon Fisher

Cees Noordermeer

Geachte mevrouw van Toorenburg van het CDA

Mijn naam is Cees Noordermeer geboren te Rijswijk zh in het jaar 1953. In 1978 ben ik tijdens mijn werkzaamheden gevallen in een kelder, hierbij heb ik een incomplete dwarslaesie opgelopen, met daar bij een radiculair pijnsyndroom. In 1981 is de neurochirurg begonnen met in mijn lichaam een ruggenmerg stimulator aan te brengen, en door de jaren heen zijn er totaal 3 systemen in mijn lichaam geplaatst. Daarnaast ben ik ook nog een kleine 40 jaar volgestopt met , fentanyl 50 uhg of, daarbij kreeg ik bovenop de fentanyl, simiyon (methadon) , amitripteline, lyrica, Tramadol en nog veel meer medicatie toegediend.

In 2013 ging het helemaal fout, ik kreeg psychoses, en heb mijn vrouw in de nacht haar keel dichtgeknepen, ernstige psychoses werden een deel van me leven. Met hulp van mijn neurochirurg de internist, psycholoog en psychiaters, ben ik met hun hulp en advies overgestapt op cannabis, geleverd door de apotheek, wat ik ook dagelijks gebruikt en wel v de cannabis te vaporiseren. De lijdensweg die ik nu al ruim 45 jaar meemaakt, waarbij de zorgverzekeraar mijn cannabis niet meer vergoed van €67,79 per week vanaf 2018, en ik dit zelf moet bekostigen.

En wat hoor ik vanmorgen in het nieuws, uw bericht, dat cannabis gebruikers eerst moeten stemmen voor ze gaan blowen. Gelukkig weet u niet het verschil tussen recreatie blowers, en patiënten die cannabis gebruiken, om überhaupt nog aan het leven te kunnen deelnemen. Ik weet niet of u weet, maar u wandelt wel heel erg makkelijk over patiënten heen, naar mijn gevoel veel te makkelijk. Dit heeft mijn het gevoel gegeven dat stemmen totaal geen zin meer heeft voor mij, net zo goed als het leven, wat totaal geen zin meer heeft vanwege mijn beperkingen, en mijn radiculaire pijnsyndroom. Mevr van Toorenburg, jammer dat u als christen zo makkelijk iedereen over een kam scheert, u weet echt niet wat u heeft losgemaakt bij mij, een zwaar gehandicapte burger die helaas AFHANKELIJK is van medicinale cannabis, is door u weggezet als oud vuil ..

Met vriendelijke groet,
Cees Noordermeer

Wil jij ook een beter cannabisbeleid met de aankomende verkiezingen, neem dan een kijkje op de cannabis stemwijzer:

Deze stemwijzer is gemaakt in opdracht van Stichting Maatschappij en Cannabis om een online-stemadvies over cannabis mogelijk te maken voor de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021. Klik hier