PGMCG dient verklaring in bij Commissie voor verdovende middelen van de VN omtrent toegang tot medicinale cannabis

16 november 2020

Aanmeldingsverklaring NGO

“Steun de toegang van patiënten tot medicijnen, stem ja!”

Cannabisplanning bij de Verenigde Naties

Verklaring voor officiële indiening bij de Commissie voor verdovende middelen van de Verenigde Naties, tijdens de zitting van december 2020 van de 63e zittingsperiode in Wenen, Oostenrijk.

DEADLINE om de verklaring te onderschrijven is maandag 16 november 2020, 23:59 PGMCG heeft dit een week eerder ingediend.

Alleen voor niet winst organisaties, verenigingen, stichtingen of patiëntengroepen

Lees de VERKLARING

Update 20/11/2020

De gezamenlijke verklaring is vandaag ingediend bij het secretariaat van de VN-commissie voor verdovende middelen, die de verklaring zal verwerken voor opname in de documentatie van de ‘opnieuw bijeengekomen 63e sessie’ (2-4 december 2020) wanneer de stemming over de WHO-cannabisplanning aanbevelingen zijn gepland (als de pandemie de stemming niet opnieuw vertraagt).

Het document zou in de komende weken door de Commissie moeten worden bewerkt en online op de website van de opnieuw bijeengekomen 63e CND-sessie moeten worden geplaatst met een naam als “E / CN.7 / 2020 / NGO / xx”. We kunnen de publicatiedatum niet voorzien, maar we zullen alle informatie en richtlijnen voor het delen met u delen zodra deze gereed is. Maak de verklaring alstublieft niet openbaar voordat deze officieel is vrijgegeven.

De verklaring ontving een onverwacht hoog aantal ondertekenaars (in totaal 183 ngo’s uit 51 landen! En na de deadline blijven er nieuwe steunbetuigingen binnenkomen!).
Omdat de namen van ngo’s zijn opgenomen in het aantal woorden en we u allemaal in de lijst wilden houden, hebben we besloten om de tekst enigszins te wijzigen (zonder de inhoud te wijzigen) om het vereiste aantal woorden te bereiken. [Let op: als de naam van uw entiteit niet is opgenomen, is dit ofwel omdat het geen non-profitorganisatie was, ofwel omdat het na de deadline werd ontvangen. Onze excuses voor fouten of verwarring, de VN legden een kort tijdsbestek op, we hebben ons best gedaan].

Van 2 tot 4 december zijn de bijeenkomsten