THC-extract effectief bij chronische diarree

13 juli 2019

Wetenschap/mens: Volgens een case-serie was Nabilone effectief bij chronische diarree

Volgens een case-serie van de Medical Toxicology and Headache Center op de Universiteit van Modena en Reggio Emilia in Medina (Italië) en andere instellingen verbeterd Nabilone, een afgeleide van THC, de refractaire chronische diarree bij 6 patiënten.

Na een drie maanden durende behandeling, verbeterde oraal toegediende Nabilone de gezondheid van bijna alle patiënten, met zichtbare verbeteringen in het verminderen van de symptomen van diarree en weer gewicht krijgen.

De meeste voordelen bleven bestaan tijdens de 3 maanden durende waarneming.

Slechts één patiënt is gestopt met behandeling na een maand als gevolg van ernstige vermoeidheid en mentale verwarring.

De symptomen verdwenen in de follow-up periode.

Pellesi L, et al. Nabilone administration in refractory chronic diarrhea: a case series. BMC Gastroenterology 2019;19:105.

Deutsch

Wissenschaft/Mensch: Nabilon war laut einer Fallserie bei chronischem Durchfall wirksam

Laut einer Fallserie des Medical Toxicology and Headache Center an der Universität von Modena und Reggio Emilia in Medina (Italien) und anderer Einrichtungen verbesserte Nabilon, ein Derivat von THC, den refraktären chronischen Durchfall bei 6 Patienten. Nach einer dreimonatigen Therapie verbesserte orales Nabilon die Gesundheit fast aller Patienten, wobei sichtbare Verbesserungen bei der Verringerung der Durchfallsymptome und der Gewichtszunahme auftraten.

Die meisten Vorteile blieben während der 3-monatigen Beobachtung bestehen. Nur ein Patient unterbrach die Behandlung nach einem Monat wegen schwerer Müdigkeit und geistiger Verwirrung. Die Symptome verschwanden in der Nachbeobachtungszeit.

Pellesi L, et al. Nabilone administration in refractory chronic diarrhea: a case series. BMC Gastroenterology 2019;19:105.

English

Science/Human: Nabilone was effective in in chronic diarrhea according to a case series

According to a case series at the Medical Toxicology and Headache Center at the University of Modena and Reggio Emilia in Medina, Italy, and other institutions nabilone, a derivative of THC, improved refractory chronic diarrhoea in 6 patients. After three months of therapy, oral nabilone improved the health of nearly all patients, with visible improvements in reducing diarrheal symptoms and weight gain.

Most of the benefits persisted through the three-month follow-up. Only one patient interrupted the treatment after one month, due to severe fatigue and mental confusion; the symptoms disappeared in the follow-up period.

Pellesi L, et al. Nabilone administration in refractory chronic diarrhea: a case series. BMC Gastroenterology 2019;19:105.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany