Synthetische cannabinoïden (o.a. Spice) veroorzaken geestelijke gezondheidsproblemen

18 april 2019

Wetenschap / Mens: Het gebruik van synthetische cannabinoïden houdt verband met meer geestelijke gezondheidsproblemen in vergelijking met natuurlijke cannabis

Volgens een online onderzoek met 367 gebruikers van synthetische cannabinoïden en natuurlijke cannabis, hadden degenen die synthetische cannabinoïden gebruikten meer kans op drugsmisbruik, slaapproblemen, depressie, angst en andere psychische problemen.

Synthetische cannabinoïden (SCs) vormen een klasse van nieuwe psychoactieve stoffen die zich snel hebben ontwikkeld over de hele wereld gedurende de afgelopen jaren. Veel verschillende synthetische cannabinoïde analogen worden op de markt gebracht van de consument en verkocht onder misleidende namen, zoals “spice” of “incense.” Een beperkt aantal studies hebben ernstige gezondheidseffecten in verband met SC gebruik gemeld. In deze studie vergeleken we klinische en subklinische psychopathologische symptomen geassocieerd met SC gebruik en natuurlijke cannabis (NC) gebruik.

Department of Drug Monitoring, Utrecht, The Netherlands.

Mensen VT, et al. Psychopharmacology (Berl). 2019 Apr 9. [in press]

English

Science/Human: The use of synthetic cannabinoids is associated with more mental health problems compared to natural cannabis

According to an online survey with 367 users of synthetic cannabinoids and natural cannabis, those who used synthetic cannabinoids scored higher on drug abuse, sleep problems, depression, anxiety and other mental health problems.

Department of Drug Monitoring, Utrecht, The Netherlands

Mensen VT, et al. Psychopharmacology (Berl). 2019 Apr 9. [in press]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Gebruik dus alleen echte cannabis van de cannabisplant