WHO: Maart 2019 afstemming classificatie cannabis

15 oktober 2018

WHO: In maart 2019, zullen de landen aanbevelingen van de WHO afstemmen voor de classificatie van cannabis

De ECDD (Expert Committee voor Drugsverslaving) van de WHO heeft de inconsistentie van de classificatie van de cannabisplant in de Klasse IV van het Verdrag van 1961 geaccepteerd. Op 31 mei, heeft de ECDD een hoorzitting over dit onderwerp gehouden. Tijdens de 41e bijeenkomst van de ECDD van 12 tot 16 November 2018 zal het laatste deel van de nieuwe beoordeling van cannabis, de zogenaamde kritische recensie, worden afgerond

De laatste stap wordt gedaan in maart 2019, wanneer de landen tijdens de vergadering van de commissie voor verdovende middelen, een orgaan van de Verenigde Naties, de aanbevelingen van de WHO afstemmen. Het wordt belangrijk om druk op de regeringen van de 53 landen, die daarover afstemmen, op nationaal niveau op te leggen, om wijzigingen van cannabis binnen de klassen van de conventie mogelijk te maken.

 

Präsentation der IACM für das 40. ECDD-Treffen in Genf am 31. Mai 2018

Länder, die beim 62. CND-Treffen im März 2019 abstimmen

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Hieronder een video van Franjo Grotenhermen

Presentation for the 40th WHO ECDD in Geneva on 31 May 2018 | Franjo Grotenhermen, MD