Studie: Gebruik CBD bij Epilepsie veilig op lange termijn

21 augustus 2018

Wetenschap/mens: Een grote studie met CBD bij patiënten met epilepsie toont een goede veiligheid op lange termijn van de medicatie

In een open studie met 72 kinderen en 60 volwassenen met verschillende vormen van behandeling-resistente epilepsie, namen bijwerkingen na verloop van tijd af. Wetenschappers van de afdeling Neurologie van de Universiteit van Alabama in Birmingham (Verenigde Staten) schreven, dat hun toekomstige, open studie over de veiligheid van CBD in behandeling-resistente epilepsie “toelichting op significante verbeteringen van het profiel van de bijwerking van de” CSSS [Chalfont Seizure Severity Scale] en de aanval frequentie levert na 12 weken, die bleef na de 48-weken-durende behandeling”.

De patiënten begonnen met een dosis van 5 mg/kg per dag, die tot een maximale dosis van 50 mg/kg per dag werd getitreerd. De gegevens werden geanalyseerd van voor de opname in de studie, alsmede de bezoeken van 12, 24 en 48 weken. Bij alle deelnemers namen bijwerkingen tussen het begin van de studie en de visite na 12 weken af, met stabiele waarden daarna. De aanval frequentie daalde in een periode van 2 weken ten opzichte van een gemiddelde van 144,4 bij het starten op 52.2 na 2 weken en daarna bleef het stabiel.

Szaflarski JP, Bebin EM, Cutter G, DeWolfe J, Dure LS, Gaston TE, Kankirawatana P, Liu Y, Singh R, Standaert DG, Thomas AE, Ver Hoef LW; UAB CBD Program. Cannabidiol improves frequency and severity of seizures and reduces adverse events in an open-label add-on prospective study. Epilepsy Behav, 9. August 2018 [im Druck]

English:

Science/Human: Large study with CBD in patients with epilepsy demonstrates good long-term safety of the medication

In an open study with 72 children and 60 adults with different forms of treatment-resistant epilepsy adverse events decreased over time. Scientists of the Department of Neurology at the University of Alabama in Birmingham, USA, wrote that their prospective, open-level safety study of CBD in treatment resistant epilepsy “provides evidence for significant improvements in AEP [adverse events profile], CSSS [Chalfont Seizure Severity Scale], and SF [seizure frequency] at 12 weeks that are sustained over the 48-week duration of treatment.”

Patients started with a dose of at 5 mg/kg/day and titrated it up to a maximum dosage of 50 mg/kg/day. Data were analysed for the enrolment and visits at 12, 24, and 48 weeks. For all participants adverse events decreased between start of the study and the 12-week visit with stable scores thereafter. Seizure frequency within 2 weeks decreased from a mean of 144.4 at entry to 52.2 at 12 weeks and remained stable thereafter.

Szaflarski JP, Bebin EM, Cutter G, DeWolfe J, Dure LS, Gaston TE, Kankirawatana P, Liu Y, Singh R, Standaert DG, Thomas AE, Ver Hoef LW; UAB CBD Program. Cannabidiol improves frequency and severity of seizures and reduces adverse events in an open-label add-on prospective study. Epilepsy Behav. 2018 Aug 9. [in press]

Hier lees je meer artikelen over epilepsie

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany