US: FDA keurt CBD-rijk cannabisextract goed voor behandeling Epilepsie

13 juli 2018

Voor het eerst in de geschiedenis van de US is een medicijn gemaakt van cannabis goedgekeurd door de FDA. (Food and Drug Administration).

VS: Gezondheidsdienst keurt CBD-rijk cannabisextract goed voor de behandeling van epilepsie

De VS gezondheidsregulators voor medicinale drugs heeft GW Pharmaceuticals epilepsie cannabis-gebaseerde medicijn op 25 juni goedgekeurd voor de behandeling van bepaalde vormen van epilepsie, waardoor het het eerste op cannabis-gebaseerd medicijn is, die deze goedkeuring heeft in het land. “De goedkeuring dient als een herinnering dat de bevordering van gezonde ontwikkelings programma’s die goed werkzame bestanddelen die cannabis bevat evalueren en tot belangrijke medische therapieën kunnen leiden,” zei Scott Gottlieb van de Food and Drug Administration.

Het gebruik van het medicijn heeft goedkeuring bij patiënten in de leeftijd van twee jaar en ouder met het Dravet-syndroom en het syndroom van Lennox-Gastaut, die tot de zeldzame kinder-begin vormen van epilepsie behoren, die het meest resistent zijn tegen behandeling. Het medicijn, Epidiolex, bevat cannabidiol (CBD) en minder dan 0,1% van de THC.

Reuters of 26 June 2018

 

English:

USA: Health authority approves CBD-rich cannabis extract for the treatment of epilepsy

The U.S. health regulator for medicinal drugs approved GW Pharmaceuticals epilepsy cannabis-based drug on 25 June for the treatment of certain forms of epilepsy, making it the first cannabis-based drug to win approval in the country. “This approval serves as a reminder that advancing sound development programs that properly evaluate active ingredients contained in marijuana can lead to important medical therapies,” said Scott Gottlieb of the Food and Drug Administration.

The drug’s approval permits its use in patients aged two years and older with Dravet Syndrome and Lennox-Gastaut Syndrome, rare childhood-onset forms of epilepsy that are among the most resistant to treatment. The drug, Epidiolex, contains cannabidiol (CBD) and less than 0.1% of THC.

Reuters of 26 June 2018

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Zie ook:

Amerikaanse FDA keurt cannabis medicijn goed, doorbraak voor cannabis in de maak?

Lees hier meer over epilepsie en medicinale cannabis