Zimbabwe: De regering verleent licenties voor de teelt van cannabis voor medische doeleinden

17 mei 2018

Het volk van Zimbabwe kan nu een aanvraag indienen voor de teelt van cannabis voor medische doeleinden en onderzoeksprojecten. Dat verklaarde de regering, dat maakt van Zimbabwe het tweede land in Afrika, die de teelt van de plant legaliseert. Lesotho verklaard vorig jaar dat zij de eerste licentie op het continent voor de teelt van cannabis had verleend. Eerder was het illegaal om cannabis te kweken, bezitten of gebruiken en bij schendingen werd men met 12 jaar in de gevangenis bedreigd.

Minister van volksgezondheid David Parirenyatwa publiceerde nieuwe verordeningen waarmee men mensen en bedrijven toestaat voor het verkrijgen van een licentie voor de teelt van cannabis, wat in het land als Mbanje bekend staat. De licenties die moeten worden verlengd om de vijf jaar, zal telers toestaan om verse en gedroogde cannabis alsook cannabisolie te bezitten, vervoeren en verkopen. Aanvragen moeten onder andere plannen voor de productielocatie, de productie hoeveelheid, de verkoop en de productieperiode bevatten.

Reuters vom 28. April 2018

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany