THC kan symptomen van anorexia verbeteren

17 mei 2018

Wetenschap/Mens: THC kan de symptomen van anorexia verbeteren

THC kan effectief zijn bij de behandeling van psychologische symptomen van patiënten die lijden aan anorexia nervosa. Dit is het resultaat van een kleine klinische studie, die werd uitgevoerd door onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en de Universiteit van Haifa (Israël). Negen vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar en een gemiddeld Body Mass Index (BMI) van 16,1 namen deel aan dit onderzoek. Bij een Body Mass Index onder de 20 of 19 spreekt men van ondergewicht. Bij ernstig ondergewicht is de BMI onder de 16.

Ze werden in de eerste week behandeld met dagelijks 1 mg THC en in de daarop volgende drie weken met 2 mg. Er waren aanzienlijke verbeteringen in de zelf-gerapporteerde lichaamsverzorging, het gevoel van ineffectiviteit, ascese, en depressie. Er waren geen significante veranderingen in BMI.

 

Avraham Y, Latzer Y, Hasid D, Berry EM. The Impact of Δ9-THC on the Psychological Symptoms of Anorexia Nervosa: A Pilot Study. Isr J Psychiatry Relat Sci. 2017;54(3):44-51.

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany