Solidariteitsmars voor legale CBD- en cannabisolie te Maasmechelen/België

27 mei 2018   |   14:00 –

Op zondag 27 mei 2018 om 14.00 uur aan het gemeenteplein in Maasmechelen vertrekt de mars voor legalisering van medicinale cannabis. Wees erbij, want dit is nog nooit vertoond in België. Allemaal samen onder de vlag van solidariteit met medicinale cannabispatiënten. U komt toch ook?

Sofie Voncken (9) lijdt al jaren aan de meest extreme vorm van epilepsie. Soms kreeg ze wel vijftig aanvallen per dag, maar haar ziekte wordt nu al drie jaar in bedwang gehouden. Niet met gewone medicatie, maar dankzij cannabisolie, illegaal in ons land. Sinds haar zesde experimenteren de ouders op eigen houtje voorzichtig met CBD-olie in combinatie met de medicatie die ze vanuit het UZ in Leuven krijgt toegediend. Die combinatie werkt. “De illegale olie versterkt de werking van de legale medicatie”, legt Jean-Pierre uit. “Sinds een jaar werken we met olie volledig op haar maat gemaakt. Een vriend uit het Antwerpse heeft zich erin verdiept en het resultaat is verbluffend. Sinds een jaar zet Sofie nog grotere stappen. Ze zingt, danst, praat terwijl ze voorheen geen woord zei.” Het is net die vriend die nu de politie over de vloer kreeg. Zowel het materiaal als de volledige inhoud van de koelkast – tientallen potjes olie – werden in beslag genomen. Voor de ouders van Sofie een ramp. Lees meer

Door Eef de Bruyne In de WereldMorgenBe:

Zondag 27 mei vindt er een solidariteitsmars plaats in het centrum van  Maasmechelen om 14u voor Sofie Voncken, het 9-jarig meisje dat dankzij cannabisolie een menswaardig bestaan kan leiden. Maar daarnaast is de mars ook ter ere van al die andere mensen die cannabis nodig hebben als medicijn.

De grootste groep medicinale cannabisconsumenten zijn patiënten die cannabisolie nemen als pijnstiller of als middel om beter te kunnen slapen. Aangezien reguliere pijn-en slaapmedicatie vaak heel ernstige bijwerkingen vertonen bij langdurig gebruik schakelen heel wat mensen na een tijdje over op cannabis in allerlei vormen.

De ene rookt het, de andere verdampt het, er zijn er die kiezen voor cannabisolie en weer anderen prefereren CBD-olie. CBD is net als THC een actieve component aanwezig in de cannabisplant en de hennepplant. In CBD-olie zit geen THC dus je kan er niet high van worden. CBD helpt goed bij pijn, ontstekingen, spasmen en bij epilepsie.

Voor sommige patiënten is CBD-olie voldoende, anderen hebben dan weer cannabisolie nodig omdat THC pijnstillender werkt dan CBD alleen. Het nadeel (voor sommigen) van THC is dan weer dat je er high van kunt worden. Maar dat kan je voorkomen door de dosis aan te passen of door het te combineren met CBD-olie. Full spectrum cannabisolie bevat zowel THC als CBD, dit werkt volgens experts en patiëntgetuigenissen het beste.

CBD vermindert de psycho-actieve werking van THC. Het werkt zelfs prima als anti-psychotica, onderzoekers beweren dat het beter werkt als de reguliere anti-psychotica omdat het geen vervelende bijwerkingen veroorzaakt zoals zwaarlijvigheid.

Vind jij ook dat de tijd rijp is voor legale cannabisolie en CBD-olie? Stap dan mee in de solidariteitsmars op 27 mei.

Lees meer

29/5/2018

Maggie De Block weigert om cannabisolie te legaliseren