CBD kan nuttig zijn bij afhankelijkheid tabak

22 mei 2018

Wetenschap/mens: CBD zou nuttig kunnen zijn bij tabak afhankelijkheid

In een studie van 30-afhankelijke tabaksrokers verminderde een enkelvoudige dosis CBD van 800 mg in vergelijking met een placebo het gemak van sigaretten-ontwenning na een periode van onthouding tijdens de nacht. Het onderzoek is door Britse onderzoekers van de University College London, King’s College in Londen, de Universiteit van Exeter en de Universiteit van Bristol uitgevoerd en gepubliceerd in het tijdschrift verslaving/addiction.

De nacht van onthouding van tabak kreeg meer aandacht voor foto’s van tabak ontwenningen. CBD draaide dit effect om, zodat het de automatische aandacht naar aanleiding van sigaretten prikkels in de weg stond. Vergeleken met het placebo, verminderd CBD ook het gemak van beelden van sigaretten. CBD beïnvloed het verlangen naar tabak of ontwenningsverschijnselen niet.

Hindocha C, Freeman TP, Grabski M, Stroud JB, Crudgington H, Davies AC, Das RK, Lawn W, Morgan CJA, Curran HV. Cannabidiol reverses attentional bias to cigarette cues in a human experimental model of tobacco withdrawal. Addiction, 1. Mai 2018 [im Druck]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

Lees hier alle artikelen over tabak gebruik op de IACM