Patiënten in Tilburg mogen thuis cannabis kweken voor medicinaal gebruik

13 september 2016

13/9/2016

Het Brabants Dagblad

Noordanus: toestemming eigen kweek medicinale cannabis

TILBURG – Mensen die zijn aangewezen op medicinale cannabis mogen die voortaan onder voorwaarden thuis kweken. Dat schrijft burgemeester Peter Noordanus van Tilburg in een brief aan de in Tilburg gevestigde patiëntengroep.

,,Een doorbraak”, zegt Marian Hutten, voorzitter van de Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG). ,,Als deze burgemeester het toestaat, moet het in andere gemeenten ook kunnen.” De gebruikers hoeven niet meer bang te zijn dat planten en kweekmateriaal in beslag worden genomen.

Afgestemd
Noordanus heeft zijn besluit afgestemd met het Openbaar Ministerie en ‘de lokale driehoek’, waarin ook de politie zit. Voorwaarden zijn onder meer dat maximaal vijf planten mogen worden gekweekt, mensen moeten beschikken over een medische verklaring, de teler meerderjarig moet zijn en dient te zorgen voor een brandveilige woning.

Hardliner
Noordanus staat bekend als hardliner als het om wietkweek gaat, maar in de coalitie is een meerderheid voor legalisering.  De burgemeester ging voor de vakantie op aandrang van Hans Smolders met de groep in gesprek.

Bron