Patiënten willen legaal medicinale cannabis kweken in Tilburg (BD)

29 juni 2016

Wij zijn ziek, niet crimineel!

29/6/2016

TILBURG – ‘Geef ons toestemming voor eigen gebruik medicinale cannabis te kweken’. Die wens heeft patiëntengroep PGMCG neergelegd bij de Tilburgse burgemeester Noordanus.

Recent is bij een Tilburgse patiënt een kweeklocatie met materiaal in beslag genomen. ,,Wij willen als patiënten behandeld worden, niet als criminelen”, zegt voorzitter Marian Hutten van de in Tilburg gevestigde landelijke stichting. De medicinale cannabis van de apotheek is slechts voor een selecte groep toegankelijk. Mensen die op medicinale cannabis zijn aangewezen hebben vaak meer nodig dan de 5 planten die worden gedoogd.

Kweken
Noordanus laat weten dat hij de wensen serieus gaat bekijken en de stichting binnen enkele weken antwoord geeft. Op termijn moet er ook een gezamenlijke kweeklocatie komen in de stad. ,,Want niet iedereen kan of wil thuis kweken. Soms zijn mensen te ziek”, zegt Hutten.

Wij willen als patiënten behandeld worden, niet als criminelen

Bron Brabants Dagblad