In Zwitserland gaat de apotheek vanaf begin 2022 cannabis verkopen aan volwassenen

08 december 2021

Zwitserland: Apotheken verkopen cannabis aan volwassenen

In Zwitserland zal de verstrekking van cannabis voor recreatief gebruik vanaf 2022 in verschillende modelprojecten in apotheken worden getest. Al vanaf begin volgend jaar zullen consumenten in Zürich, Basel en andere steden cannabis kunnen kopen in apotheken en sociale clubs. De Commissie voor Sociale Zekerheid en Gezondheid van de Raad van Staten – de kleine kamer van het Zwitserse parlement – had hiervoor al in augustus 2020 de wettelijke basis gelegd met het zogenaamde experimenteerartikel en maakte streng gereguleerde wetenschappelijke studies naar het gebruik van cannabis mogelijk.

Er moeten proefprojecten worden uitgevoerd om de effecten van gereguleerde toegang tot cannabis op consumptie, gezondheid en koopgedrag te onderzoeken. Op die manier moeten ze “een feitelijke basis vormen voor een discussie over de verdere ontwikkeling van het cannabisbeleid en het Zwitserse drugsbeleid”, zoals aangekondigd door de stad Zürich.

 

 

Switzerland: Pharmacies sell cannabis to adults

 

In Switzerland, the dispensing of cannabis for recreational use will be tested in several model projects in pharmacies starting 2022. Already from the beginning of next year, consumers in Zurich, Basel and other cities will be able to purchase cannabis in pharmacies and social clubs. The Commission for Social Security and Health of the Council of States – the small chamber of the Swiss parliament – had already laid the legal foundation for this in August 2020 with the so-called experimental article and enabled strictly regulated scientific studies on the use of cannabis.

Pilot trials are to be conducted to investigate the effects of regulated access to cannabis on consumption, health and purchasing behaviour. In this way, they are to provide “a factual basis for a discussion on the further development of cannabis policy and Swiss drug policy”, as announced by the City of Zurich.

Apotheke Adhoc of 23 November 2021

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2021

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

 

Lees ook

In Zwitserland komt de Legalisering van Cannabis dichterbij

Zwitsers parlement stemt voor legalisering cannabis voor volwassenen