Cannabis motiveert om meer te sporten

24 mei 2019

Wetenschap/Mens: Cannabis motiveert om meer te sporten

Volgens een online-enquête met 605 mensen die in een staat leven met onbeperkte legale toegang tot cannabis ,werd aangegeven door cannabisgebruikers dat ze meer minuten aërobics en niet -aërobics sport per week hebben beoefend. Onderzoekers van de Universiteit van Colorado in Boulder (Verenigde Staten) merkte op dat de studie een belangrijke stap vertegenwoordigt op weg naar de resultaten van het cannabisgebruik bij fysieke activiteit onder volwassen consumenten in staten met legale cannabis markten en richtsnoeren voor toekomstig onderzoek richtingen biedt.

De resultaten toonden aan dat de meerderheid (81,7%) van de deelnemers pleit voor gelijktijdig gebruik van cannabis en lichaamsbeweging en degene waren vaak jonger en man. Daarnaast had de meerderheid van de deelnemers die kort voor/na de oefeningen cannabis gebruiket, gemeld dat dit het plezier en de rest na de training verbetert, en ongeveer de helft van de respondenten verklaard dat het hun motivatie voor de oefening versterkt.

YorkWilliams S, Gust C, Mueller R, Cinnamon L, Hutchison K, Gillman A, Bryan A. The New Runner’s High? Examining Relationships Between Cannabis Use and Exercise Behavior in States with Legalized Cannabis. Public Health. 2019 Apr 19. [in press]

English

Science/Human: Cannabis motivates to do more exercise

According to an online survey with 605 people living in states with full legal access to cannabis, users reported engaging in more minutes of aerobic and anaerobic exercise per week. Researchers of the University of Colorado in Boulder, USA, noted that the study represents an important step in clarifying cannabis use with exercise among adult users in states with legal cannabis markets, and provides guidance for future research directions.

Results indicated that the majority (81.7%) of participants endorsed using cannabis concurrently with exercise, and those who did tended to be younger and more likely to be males. In addition, the majority of participants who endorsed using cannabis shortly before/after exercise reported that doing so enhances their enjoyment of and recovery from exercise, and approximately half reported that it increases their motivation to exercise.

YorkWilliams S, Gust C, Mueller R, Cinnamon L, Hutchison K, Gillman A, Bryan A. The New Runner’s High? Examining Relationships Between Cannabis Use and Exercise Behavior in States with Legalized Cannabis. Public Health. 2019 Apr 19. [in press]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2019

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany