Pakhuis de Zwijger: Het wietexperiment

9 feb 2018   |   20:00 – 23:00

In februari vindt er weer een evenement plaats in Pakhuis de Zwijger betreffende het wietexperiment

Werkelijkheid, geheimen en mythen in de wietketen. Van telers en faciliteerders tot distributeurs, hoe organiseren we legale wiet?

Met het nieuwe regeerakkoord is het wietexperiment dichterbij dan ooit. Samen met politici, ondernemers, kunstenaars en wetenschappers gaan we in gesprek over de verschillende invalshoeken van de wietindustrie en de invulling van het wietexperiment. Aan de hand van fragmenten uit de interactieve documentaire ‘De Industrie’ lopen we de gehele wietketen af en bespreken we het contrast tussen het drugsbeleid en de werkelijkheid van de wietindustrie. Wat gebeurt in realiteit achter de deuren van de wietindustrie? Hoe ver staat de politieke werkelijkheid af van de drugsindustrie in de praktijk? Wat betekent dit voor het wietexperiment? Wat betekent dit voor ondernemers, de consument en de buurt waarin je woont? Verwacht een avond waarin video en discussie elkaar afwisselen, waar je verbazingwekkende verhalen hoort uit het hart van de wietindustrie en je wordt uitgenodigd om vragen te stellen en ideeën te delen.

Lees meer