Hans Kamperman: Haal Cannabis uit het Strafrecht, teken deze petitie!

22 maart 2018

Hans Kamperman had 5 wietplanten in zijn tuin en is hiervoor veroordeeld zonder straf. Om deze reden is hij al een aantal weken aandacht aan het vragen voor de Tweede kamer.

Pleidooi Hans Kamperman 13/12/2017 door advocaat M. Veldman

“Het gaat om een positieve éénmansactie, maar Hans wil pas vertrekken wanneer het beleid wordt aangepast.”

Hij is onlangs wel schuldig verklaard, maar geen straf (artikel 9a). Dus nu heeft hij een strafblad, zodat hij Canada, waar hij een resort van 280 hectare leaste en de Indianen cultuur probeerde te stimuleren, niet meer in kan en een winkelproject in Groenlo wordt geblokkeerd. Dit kost hem al met al heel veel geld. Hans is een zeer maatschappelijk betrokken persoon die om 5 planten finaal kapot wordt gemaakt. Hij is verbolgen en terecht. Hij verdient het dat wij hem, in zijn en ons belang, massaal gaan steunen. Zoek jij hem ook op voor de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag om hem te steunen!”

Ook is hij onlangs deze petitie gestart:

Haal Cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst

Meer dan 80 jaar wordt deze meest veelzijdige en krachtige plant op aarde gecriminaliseerd op basis van onwaarheden verzonnen door multinationals. Ze wilden hun bedrijven redden toen Amerika in de jaren 30 hennep aan het industrialiseren was. Nu de aarde in problemen is wordt het tijd dat deze plant weer de waardering krijgt die het verdient. De aarde heeft deze plant nodig!!

Wij Burgers van Nederland, die zich zorgen maken over de macht die multinationals via lobby’s op onze volksvertegenwoordiging uitoefenen en daarmee het milieu op onze aarde in gevaar brengen..

Observeren

 • Dat op dit moment de aarde in grote problemen verkeert. Om zich te kunnen herstellen de aarde de hennepplant
  dringend nodig heeft.
 • Dat het universele recht op zelfbeschikking met voeten wordt getreden.
 • De plant niet in het strafrecht hoort.
 • Veronderstelde nadelen op te lossen zijn met goede voorlichting en preventie, zoals bij alcohol en tabak.
 • Ten gevolge van tabak er wereldwijd 5 miljoen mensen per jaar sterven.
 • Cannabis veilig als medicijn kan dienen en geen doden tot
  gevolg heeft. Cannabis toepasbaar is bij industrialisering en kan zorgen voor een beter milieu, schone zeeën en rivieren. De plant een oplossing biedt voor het energieprobleem. Er geen bomen meer hoeven worden gekapt voor de productie van papier.

en vragen

 • Om de plant uit de opiumwetgeving te halen en deze terug te geven aan de mensen en onze aarde en alle belemmeringen weg te nemen,

Hans Kamperman

Teken jij ook, reeds meer als 15.000 gingen je voor op naar de 20.000